ANNONS

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i samspråk med Säters kommunalråd Mats Nilsson (S), som skymtas i nedre högra hörnet.
Foto: Säters kommun

Kronprinsessparet gjorde ett digitalt besök i Säter

SÄTER Mats Nilsson (S), kommunalråd i Säter, fick nyligen en pratstund med kronprinsessparet. De berättade bland annat om sina tidigare, fysiska, besök i Säter.

För någon vecka sedan fick Mats Nilsson besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Något fysiskt besök var det dock inte tal om, pratstunden skedde digitalt.
Samtalet handlade, inte helt oväntat, bland annat om det ansträngda coronaläget som har inneburit utmaningar för Säters kommun och resten av landet. Vid tillfället för samtalet var smittspridningen hög i Säters kommun, men den har minskat drastiskt därefter.

“Även de yngre åldrarna är drabbade, vilket vi pratade om. Vi pratade även om situationen i vården, där kommunen har sin del under kontroll, men där läget generellt är ansträngt i regionen”, säger Mats Nilsson i en kommentar till Säters hemsida.

De pratade även om arbetsmarknadsläget och den kommunala ekonomin.
“De frågade om det ekonomiska läget och jag berättade om vårt stora överskott föregående år, men också om att vi behöver vara försiktiga under kommande år eftersom det är en osäker tid framför oss gällande arbetsmarknaden framför allt”, säger Mats Nilsson.

Under samtalet beklagade kronprinsessparet situationen med Stora Ensos planer om att lägga ned Kvarnsvedens pappersbruk i Säters grannkommun Borlänge.
Kronprinsessparet passade även på att nämna att de har besökt Säters kommun tidigare, då det handlade om fysiska besök.

“De har ju varit och besökt knäckebrödstillverkningen i Stora Skedvi, och de berättade att de uppskattar både Skedvi Bröd och Gustafskorv, och att det är två varumärken som kommunen kan vara stolta över”, säger Mats Nilsson som även fick en lyckönskning om framtiden.
“De tillade att de uppfattade det att Säters kommun har en lugn och trygg situation trots det tuffa läge vi befinner oss i”, säger Mats Nilsson.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 21, 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS