ANNONS

Glada barn som gillar Borlängevatten. Från vänster: Selma Åkerlind , Emma Jansson, Sam Åkerlind, Seth Åkerlind och Jonas Öman.
Foto: Borlänge Energi

Kranmärkt vatten på Domnarvsvallen

BORLÄNGE. Friskt och rent vatten direkt från kranen ersätter förpackat och transporterat vatten och släcker, från och med matchen den 4 september, törsten på spelare, publik och funktionärer på Domnarsvallen. – Vatten är en viktig del för alla som utövar fotboll, säger IK Brages klubbchef Magnus Olsson.

Den nationella hållbarhetsmärkningen Kranmärkt finns för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten.
Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt, skriver Borlänge Energi i ett pressmeddelande.
– Borlängevattnet är så bra redan när det tas upp från Badelundaåsen att det inte behöver renas. Vi är stolta över varje droppe och vill så klart servera det på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen i stället för förpackat vatten som transporterats långt och dessutom genererar mer avfall, säger Mikael Ringi, marknadschef på Borlänge Energi, i pressmedelandet.

I arenans kiosker har automater för kolsyrat vatten installerats och blir det alternativ som tillsammans med övriga drycker kommer att erbjudas publiken på matchdagarna.
Spelarna i bortalaget, som tidigare fått flaskvatten, får nu flaskorna fyllda med lokalproducerat Borlängevatten.
Magnus Olsson, klubbchef i IK Brage:
– Vatten är en viktig del för alla som utövar fotboll. Tillsammans med spelarna ser vi väldigt positivt på det sätt som vattnet nu kommer att erbjudas. Vårt sportkontor som finns på området blir även det en del av märkningen.
– Vi hoppas att kranmärkningen, förutom en mer hållbar arena, bidrar till en beteendeförändring där fler väljer vatten från kranen. Lösningar finns bara man skruvar lite på invanda mönster och förstår att det man själv gör har betydelse för miljön, säger Mikael Ringi.

Glada barn som gillar Borlängevatten. Från vänster: Selma Åkerlind , Emma Jansson, Sam Åkerlind, Seth Åkerlind och Jonas Öman. Foto: Borlänge Energi.
Facebook

ANNONS

ANNONS