Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Gemensamhetsutrymmet har soffgrupper längs med fönsterväggen som ger ett generöst ljusinsläpp.
Foto: Sara Flodin

Kontorshotell invigt på nytt

AVESTA ❚ Avesta Industristads kontorshotell i Koppardalen har renoverats och fått en uppdaterad inredning för att locka fler kunder att hyra in sig. – Vi började fundera på hur vi kunde utveckla och göra annorlunda, förklarar Linda Nilsson, vd på Avesta Industristad som är ett dotterbolag till Gamla Byn.
Kontorshotellet öppnades första gången 2015. Lokalerna var tidigare ett traditionellt kontorshotell med kontorsrum.
– Vi har tappade lite på slutet och det var en av anledningarna till att vi började fundera på hur vi kunde utveckla och göra annorlunda, berättar Linda Nilsson.
Linda och hennes team utforskade först hur co-working fungerar och spanade efter trender utanför Avesta. De upptäckte då att konceptet växer i kommuner som både är större och mindre än Avesta. Med detta i bakhuvudet blev deras mål att skapa en bra känsla i lokalerna.
– Det andra har varit att möta upp kundernas behov.
Linda Nilsson, VD för Avesta Industristad samt Gamla Byn. Foto: Sara Flodin
Hotellet rymmer 22 kontorsrum och den nya delen som skapats är ett kontorslandskap med åtta platser. Linda påtalar att detta blir billigare för kunden än att hyra ett eget rum.
– Det är viktigt att det finns utrymmen som man kan gå undan i. Då blir inte miljön så bullrig.
Senay Amanuel bor i Stockholm, men arbetat från kontorshotellet sedan 2018. ”Det är fantastiskt, jag har en bra arbetsmiljö”, säger han. Foto: Sara Flodin
Johnsonsalen, som tidigare bara varit tillgängligt för hotellets hyresgäster, är nu även öppen för externa aktörer som vill hyra in sig för en dagskonferens i salen. Industristaden hyr endast ut månadsvis mot företag, men Linda undersöker möjligheten att i framtiden kunna hyra ut kontorsplatser enstaka dagar.
Johnsonsalen är nu även öppen för externa aktörer. Foto: Sara Flodin
Byggnaden har tidigare inrymt plåtindustri och inredningen har stylats av ikea för att påminna om den tidigare verksamheten. En stor fondtapet med ett fotografi från området visar hur det då såg ut.
– Vi har grävt i kartonger vid sulfatfabriken och hittat gammalt material som vi inrett lokalen med för att man ska känna historien, avslöjar Linda.
Spår från den tidigare verksamheten har ”lämnats kvar” vid lokalernas styling. Foto: Sara Flodin
FAKTA Företag på plats
❚ Försäkringskassan
❚ Nordea
❚ Omexom
❚ Itineris
❚ Geddeholm callcenter
❚ Nyföretagarcentrum
❚ Seagate
[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!