ANNONS

Kokob är bara fyra år, men kan redan stava hela sitt förnamn. Med hjälp av mamma Grmawit kan han nu också bygga ihop en solcellsbil.
Foto: Karin Diffner

Kluriga experiment på lovet

BORLÄNGE. Fyraåriga Kokob och hans mamma Grmawit var två av de sommarlovslediga som i veckan deltog i experimentverkstad på Bullermyren. – Titta, den kan åka själv, utbrast Kokob när solcellsbilen drog iväg på marken.

Solen gassade över Bullermyren, men flera av aktiviteterna i Bullerparken hölls i skuggan av de stora granarna, lönnarna och pilträden.
Här fick i veckan sommarlovslediga barn och vuxna prova på att bygga och konstruera olika saker, till ett exempel en solcellsbil eller en raket kan flyga med hjälp av luft.
– Vi vill skapa intresse och nyfikenhet runt naturvetenskap och teknik. Och självklart ska det vara roligt, berättade Linda Axelsson, pedagog på 2047 Science Center.

Treåriga Ville Jussila är för liten för att kunna hålla på med experiment, men naturmemory gillar han. Här är han på jakt efter en bild på en orm.

Roligt hade också det 30-tal barn och vuxna som provade på aktiviteterna. Ville Jussila, tre år, och hans mamma Heli från Torsång var två av dem.
– Jag har faktiskt byggt en massa, berättade Heli Jussila.
Ville var mest intresserad av naturmemoryt och sprang runt och för att para ihop bilder på ormar.
Det är tredje sommaren i rad som Tunabyggen tar hjälp av 2047 Science Center för att skapa aktiviteter i sina bostadsområden.
– Det här är ett jättevärdefullt samarbete. Vi har ju samarbeten med olika föreningar och då blir det mycket sport, så det här ger ett lite bredare utbud, vilket vi tycker är bra, säger Ann-Cathrin Brovall på Tunabyggen.
Även Tjärna Ängar fick besök av experimentbussen under veckan. Där har bostadsbolaget också satsat på ett tillfälligt sommarbibliotek.

Facebook

ANNONS

ANNONS