ANNONS

Klosterhallen (där bilden togs för ett par år sedan) i Långshyttan ska säljas och monteras ner.
Foto: Pär Sönnert

Klosterhallen säljs – pengarna föreslås gå till att utveckla Långshyttan

LÅNGSHYTTAN Ishallen i Långshyttan, Klosterhallen, har sålts och ska forslas bort. Köpesumman på 600 000 kronor föreslås att gå till att utveckla orten.

Lagom till jul 2013 skänkte Långshyttans AIK Klosterhallen till Hedemora kommun. Ett par år senare, hösten 2015, lades klubbens division 3-lag ned och nu har kommunen beslutat att sälja hallen för 600 000 kronor.

Framöver kommer Klosterhallen att monteras ned och forslas bort till den nya ägaren, en ishockeyförening i Lettland. Förslaget är att pengarna som försäljningen inbringar oavkortat ska gå till att utveckla Långshyttan.

Det var redan i fjol som Hedemora kommun beslutade om att Klosterhallen skulle säljas. Detta beslut fattades efter att möjligheten att rusta ishallen hade setts över.
– Vi kommer att avvakta vad den nyligen inledda satsningen för att utveckla Långshyttan kommer att ge. Vi vill att pengarna används på ett sätt som långshytteborna gemensamt anser kommer platsen till gagn, säger Stefan Norberg (S), kommunalråd i Hedemora i en kommentar till kommunens hemsida.

Fakta:
Klosterhallen byggdes 1996. Långhyttans AIK:s A-lag spelade sin sista säsong 2014/15 och blev då tvåa i division 3.
Kända hockeyspelare från Långshyttans AIK är bland andra Ove Larsson (spelade med Timrå IK på 60- och 70-talet), Janne Larsson (svensk mästare två gånger med Brynäs IF och spelade 123 landskamper och blev världsmästare 1992), Sebastian Björnstad (som spelat i SHL med Leksands IF), Fredrik Hagman, Daniel Nilsmats, Emil Norberg och Johannes Lundkvist.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 24, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS