Från och med i dag kan dalfolk födda 1996 och tidigare boka tid för vaccination mot covid-19.
Foto: Veronica Rigtorp

Klartecken – vaccinbokning öppen för dalfolk 25 år och uppåt

FALUN/DALARNA. Region Dalarna meddelar att dalfolk från 25 år och uppåt nu kan boka tid för vaccination. Detta gäller från och med i dag, den 17 juni. – Ju fler som vaccinerar sig desto snabbare kommer vi att kunna resa och umgås med fler vänner igen. Det vi alla längtar efter, säger smittskyddsläkaren Helena Ernlund.

Från och med i dag kan alltså dalfolk födda 1996 och tidigare boka sin vaccinationstid genom att gå in på webbplatsen 1177.se/Dalarna.
Vaccineringen är gratis. Samtliga godkända vacciner mot covid-19 ger bra skydd mot allvarlig sjukdom redan efter en dos, betonar Region Dalarna i sitt pressmeddelande.
Vaccinering mot covid-19 i fas 4 pågår och cirka 54 procent av alla över 18 år i länet har nu fått en första vaccindos mot covid-19.

Under fas 4 vaccinerar Doktor.se och Kronans Apotek på uppdrag av Region Dalarna.
Olof Ehrs, vaccinsamordnare:
– Hittar du ingen ledig tid på din ort kan du boka in dig på närmsta vaccinationsplats som har lediga vaccinationstider. 

Vidare förklaras tillvägagångssätt för att boka tid för vaccination.
På 1177.se/Dalarna finns en bokningssida för vaccinering mot covid-19 som utifrån vald kommun slussar invånarna till aktuell vaccinationsplats.
På respektive vaccinatörs sida hittas sedan information om vad som gäller, bokningsbara tider samt hur man gör om man ej kan boka tid digitalt.

Avslutningsvis framhåller Region Dalarna att det inte går att ringa till sjukvårdsrådgivningen på 1177 eller till vårdcentraler för att boka tid.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS