ANNONS

Robert Strid blir ny tillförordnad förbundsdirektör för Räddningstjänsten Dala Mitt. “Vi är nöjda med den här lösningen”, säger Säters kommunalråd Mats Nilsson (S), som är ordförande i Dala Mitts förbundsdirektion.
Foto: Veronica Rigtorp

Klart med ny tillförordnad förbundsdirektör för Dala Mitt: “Vi är nöjda med lösningen”

DALARNA Robert Strid blir ny tillförordnad förbundsdirektör för Räddningstjänsten Dala Mitt. “Vi är nöjda med den här lösningen”, säger Säters kommunalråd Mats Nilsson (S), som är ordförande i Dala Mitts förbundsdirektion.

Nyligen stod det klart att Magnus Håkansson sagt upp sig, av familjära skäl, från sitt jobb som förbundsdirektör för räddningstjänsten Dala Mitt, som är ett förbund för räddningstjänsten i Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säters kommun. Håkansson tillträdde i september 2019.

Nu står det klart att en ny tillförordnad förbundsdirektör är klar. Valet föll på Robert Strid, som i dag är räddningschef vid Gästrike Räddningstjänst.
– Vi hade direktionsmöte i går (7 oktober) och då avtackade vi Magnus och välkomnade Robert. Han börjar sitt nya jobb den 15 oktober och kommer att bli kvar som tillförordnad i minst sex månader. Det tar ganska lång tid att rekrytera en ny, fast förbundsdirektör, säger Mats Nilsson.

Robert Strid har tidigare varit involverad med räddningstjänst Dala Mitt, då de båda räddningstjänsterna har ett tätt samarbete.
– Han har varit med i RIS, räddningstjänster i samarbete, där alla kommuner i Dala Mitt och Gestrike räddningstjänst ingår. Dessutom kommer alla kommuner i Hälsingland samt Rättviks och Smedjebackens kommun att gå med i samarbetet nästa år, säger Mats Nilsson.

Han är nöjd med den här lösningen.
– Det känns väldigt bra. Robert fanns tillgänglig och han visste vad som var på gång och att Magnus Håkansson hade sagt upp sig. Magnus kommer att sluta den 6 december, men han kliver av som förbundsdirektör när Robert kommer in. Sina sista veckor på jobbet kommer Magnus att jobba med säkerhetsarbete som han vill färdigställa och så har han en del semester att ta ut, säger Mats Nilsson.

Annonsbladet har sökt Robert Strid för en kommentar om sitt nya uppdrag, men ännu inte fått kontakt. På Twitter skriver han dock följande: “Nytt jobb. Från 15/10 går jag in som tillförordnad förbundsdirektör i @RtjDalaMitt. Ödmjuk inför ny utmaning och förtroendet. Ser fram mot att tillsammans med kompetenta medarbetare utveckla verksamheten”.

Efter att det stått klart att Magnus Håkansson sagt upp sig, skickade han ett mejl till flera dalamedier, bland annat Annonsbladet, där han ville göra ett förtydligande:
“Med anledning av tidigare besked om att jag sagt upp mig i Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) och de spekulationer detta tyvärr lett till, vill jag förtydliga situationen. Jag har själv valt att avsluta min anställning i förbundet av familjära skäl och inget annat”, skrev Håkansson.

Facebook

ANNONS

ANNONS