ANNONS

CAP flyttade till Borlänge centrum från Kupolen.
Foto: Veronica Rigtorp

Kepsen av för nya butiker i Borlänge centrum

Handelsutbudet i Borlänge centrum får ett välkommet tillskott genom att bland andra streetbutiken CAP väljer att etablera sin verksamhet i centrala Borlänge.

CAP tar nästa steg i utvecklingen av butiken där de går från 73 kvadratmeter på Kupolen till 240 kvadratmeter i Borlänge centrum och kan utveckla både keps- och konfektionsavdelningarna.
– Vi kommer även att investera i ny maskinpark vilket innebär nya roliga tjänster som vi kommer att erbjuda. Vi tror starkt på Borlänge centrum och dess framtid med etablering av bland annat Högskolan Dalarna och allt annat som är på gång. Vi ser med stor glädje fram emot ett levande centrum där människor kan mötas och trivas i vår fina, levande stadskärna, säger Johan och Anna-Karin Holm, ägare av CAP.
– Att vi som fastighetsägare kan bidra till att utveckla stadskärnan känns fantastiskt kul. CAP med sin butik kan erbjuda produkter som inte finns i centrum och tilltalar en ny målgrupp.
– Borlänge centrum behöver en stor variation av utbud och verksamheter som vi ser vi har en direkt påverkan på attraktionskraften för centrum, vilket i sin tur ger högre flöden av människor till stadskärnan, säger Mikael Hartmeier, VD på Vi Förenade.

Några andre nyetableringar som poppat upp i centrum den senaste tiden är, japanska restaurangen Tairyo och den obemannade matbutiken med det fyndig namnet AutoMat.
AutoMat är en matvarubutik som är precis vad den heter, som en automat för mat.
En affärslokal är själva “automaten” och in i lokalen kommer kunden efter att ha scannat av QR-koden, som sitter i fönstret bredvid dörren samt identifierat sig med ett mobilt bank-ID i mobiltelefonen.
Efter att kunden har identifiera sig öppnas dörren efter några sekunder och det är bara att gå in och handla som vilken matvarubutik som helst, fast det finns ingen personal.
Butiken är obemannad, precis som en automat. När kunden är inne i “automaten” är det som vilken butik som helst.

Man lägger visserligen inte mynt i en springa för att få ut maten, men nästintill.
Vid kassadisken scannar kunden själv sina varor, precis som på andra matvarubutiker har som alternativ, med självscanning och utcheckning.

Facebook

ANNONS

ANNONS