Kenneth Andersson, tidigare lokalpolitiker i Hedemora kommun, har numera mer tid över till att skapa musik – vilket han gör under artistnamnet Keantory.
Foto: Privat

Kenneth lämnade politiken – fick mer tid över till musiken

HEDEMORA z Kenneth Andersson, tidigare förtroendevald politiker för Vänsterpartiet i Hedemora kommun, lämnade politiken efter valet. Numera lägger han ”i stort sett all ledig tid” på musiken. – Jag gör musiken för min egen själsliga frids skull. Om någon annan gillar den är det bara en bonus, säger Kenneth, eller Keantory som han kallar sig som musiker.

Musiken har funnits i Kenneth Anderssons liv sedan barnsben.
– Jag har spelat musik sedan jag gick i trean. När jag senare spelade i band så spelade vi hårdrock och jag lyssnar själv mest på dödsmetall men även på pop. De sista åren har jag känt att jag ville testa att göra lite mer med musiken, att spela in och lära mig med. Jag har en liten studio hemma som jag jobbar i, berättar han.
Vad är det för typ av musik du gör?
– Den är elektronisk pop och rock, lite flytande mellan genrerna.
Vad handlar dina låtar om?
– Livet, i stort och smått. Lite vad som helst, inget särskilt tema.
Med tanke på din bakgrund som politiker, blir det någon politik i låtarna?
– Nja, mest betraktelser i stort men inget partipolitiskt eller så.

Redan förra året släppte Kenneth Andersson några låtar, via bland annat musiktjänsterna Spotify och Tidal.
– Och nu har jag precis släppt mina första låtar på svenska. Den allra första på svenska är jullåten ”Julen kommer, Tomten kommer” som släpptes i slutet av förra året. Jag släppte en EP med flera låtar på engelska i somras men enligt experterna är det bättre att släppa flera singlar, då det är lättare att få fler som hittar ens musik då, säger han.

Omslaget till Keantorys senaste singel, “Men ha det så bra då”.

Skriver du låttexten eller musiken först?
– Jag börjar alltid med musiken. När den är klar skriver jag en text som passar till musiken. Jag lägger i stort sett all ledig tid på musiken. Om jag inte har något annat för mig kan jag bli sittande med musiken rätt länge.
Flera låtsläpp är att vänta under våren.
– Jag har väl en sju, åtta låtar som är klara och som kommer att släppas lite då och då.

Är det svårt att nå ut till lyssnarna?
– Jo, så är det. Jag skriver om mina låtsläpp i mina sociala kanaler och har gjort profilsidor för att nå ut till fler. Om någon hittar min musik och gillar det så sprids det vidare. Det är inte supermånga som lyssnar på mina låtar men jag gör ju endast musiken för min egen själsliga frids skull. Om någon annan gillar min musik så är det bara en bonus., säger Kenneth ”Keantory” Andersson.

Kenneth Andersson
Ålder: Fyller 49 år den 7 mars.
Bor: I Vikmanshyttan.
Familj: Ogift.
Yrke: Montör på Feal i Horndal, Avesta kommun.
Intressen: Musik och fotboll. Håller på Djurgården.
Aktuell: Gör musik under artistnamnet Keantory. Tidigare förtroendevald politiker för Vänsterpartiet i Hedemora kommun.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!