ANNONS

“Modellandet är inte min dröm, men det betalar räkningarna. Drömmen är att uppträda”, säger artisten Kennedi alias Emma Gradin från Borlänge.
Foto: Veronica Rigtorp

Kennedi tar Los Angeles med storm

BORLÄNGE/LOS ANGELES. Musikartisten Kennedi från Borlänge uppträder med egen show i Los Angeles inför utsålda hus, men säger blygsamt att hon inte slagit igenom än.

På Instagram har hon 85 000 följare och ses som influencer, Emma Gradin som hon heter egentligen.
Hon försörjer sig som modell, även om det är med raketfart hon nu tar sig mot sin riktiga dröm som artist. En dröm hon haft sedan hon var mycket ung och uppträdde för familjen.
– Det är många gånger som vi suttit på hennes säng och sett hennes framträdande medan kvällsmaten kallnat i köket, inflikar mamma Eva Mandelqvist leende.

Emma är en målmedveten tjej som redan från unga år vetat vad hon vill.
Till luciaframträdandet på dagis skulle hon absolut ha guldlinne ovanpå lucialinnet, hon tänkte inte foga sig i det vedertagna. Många shower och uppträdanden senare bor hon under Hollywoodskylten och lever ut drömmen.

Att Borlänge tidigt var för litet kan flytten till Stockholm på studentnatten vittna om. Inte en minut till i hemstaden, verkar ha varit tanken. Hon gick kvällskurser på Kalle Flygares skola under Stockholmstiden. Hon sparade ihop pengar samtidigt som hon tog skådespelarjobb av olika slag som fyllde på CV:t.

Stockholm var inte tillräckligt stort det heller och när hon kom in på filmskådespelarskolan Lee Strasberg i Los Angeles tog denna orädda tös helt sonika och packade väskan och drog till USA.

Redan under skoltiden fick hon ögonen på sig och scoutades av produktionsbolag. Där träffade hon producenter och låtskrivare som hon sett upp till och som jobbar med stora artister, som till exempel Beyonce, Rihanna och Justin Bieber. Via bolaget kom Emma i kontakt med Universal Music.
– De gav mig artistnamnet Kennedi, för att de tycker att jag är lik Marilyn Monroe och hon hade haft en affär med John F Kennedy, förklarar Emma.
– Efter ett tag släppte jag produktionsbolaget och började skriva egen musik.

Hon har ett stort kontaktnät i USA. Branschen hon valt är en industri där folk kan fara illa, så det är bra att ha en stadig inre kompass att följa.
– När man väl kommer in i de rätta cirklarna öppnas alla dörrar.

Hon håller fortfarande dörrarna öppna till skådespeleriet och spelade nyligen in en roll i en Netflixfilm. Men i LA är hon främst känd som popartist och börjar synas på kartan.
– Nu har jag jobbat på mina två singlar och uppträdde för första gången med låtarna under halloween. Det skedde på en klubb som stått högst upp på önskelistan och som är välbesökt av folk i musikbranschen. Det blev fullsatt och en flygande start med över 2 000 besökare.

Tanken var att Emma skulle vara hemma i Borlänge under december och en bit in i januari, men planerna ändrades hastigt så det blev till att åka tillbaka redan på annandagen.
– Jag hinner i alla fall träffa släkt och vänner och fira jul, sedan flyger de hem mig till LA för en nyårsshow, säger hon där hon sitter i köket i Borlänge samtidigt som snön faller tungt utanför fönstret.

I sommar har 24-åriga Emma bott i fyra år i LA. Hon tränar mycket; hot yoga, boxning och plate fit, samt hajkar i bergen, skriver musik och jobbar mycket, i staden som aldrig sover.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 03 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS