ANNONS

Karlbo skolas mellanstadiekillar som gick vidare i skol-DM i fotboll.
Foto: Privat

Karlbo skola vidare till DM-slutspel

KARLBO. Nu blir det finalspel i skol-DM för Karlbo skolas grabbar. Och det på hemmaplan. – Vi kommer att spela slutspelet på Krylbo IP den 6 oktober, berättar Staffan Sahlberg, lärare och lagledare.

Det här ska handla om sporten fotboll och elever som går på mellanstadiet. I Dalarna spelas ett distriktsmästerskap, en klass för killar och en för tjejer.
– Det är första gången som vi är med sedan jag började arbeta på skolan, berättar Staffan Sahlberg.
Gruppspel avgjordes på flera platser i Dalarna och vinnaren i respektive grupp gick vidare till finalspelet.
Karlbo skola ställde upp med ett pojk- och ett flicklag och det var sjumannafotboll som gällde.
– Alla tolv killar spelar i Krylbo IF. I tjejlaget kommer det spelare från Krylbo IF och Skogsbo-Avesta IF. Men det var även tre tjejer med som inte spelar i något lag.

Karlbo skolas mellanstadietjejer som var med och spelade. Foto: Privat

Karlbos grabbar vann sina båda matcher (7-2 och 7-0) och tjejerna vann en match (8-1) och förlorade en (0-2). Det betyder att tjejerna har spelat klart, men att killarna får spela slutspel på hemmaplan.
– Det blir den onsdagen den 6 oktober på Krylbo IP, berättar Sahlberg.
Motståndare är Skräddarbacksskolan från Borlänge och Söderbaumska skolan från Falun. och matcherna spelas klockan 09.30, 10.30 och 11.30.
Eleverna på Karlbo skola är vana att röra på sig. Flera skoldagsmornar har de 20 minuter rörelse som leds av Staffan Sahlberg.
– Det är en hälso- och rörelseprofil vi har på skolan och vår rektor Mats Hägglund är verkligen positiv till det, berättar Sahlberg.

Över 200 elever
Karlbo skola tillhör Karlbo rektorsområde i Avesta kommun och är en F-6 skola, med cirka 210 elever. Integrerat med skolan finns Karlbo fritidshem med cirka 110 barn inskrivna. På Karlbo skola har de en hälso- och rörelseprofil där lärare tillsammans arbetar för att eleverna ska förstå vikten av att leva ett aktivt och hälsosamt liv där daglig rörelse är ett givet inslag.
Källa: avesta.se

Facebook

ANNONS

ANNONS