ANNONS

När Karin Jansson, från Stora Skedvi, i dagarna släpper sin nya roman “Sweet Home Dalarna”, så sker det på ett lite speciellt sätt. I stället för att ha ett traditionellt boksläpp så kör hon ett rullande boksläpp, där hon kör hem böckerna till de som har beställt den.
Foto: Maria Hansson

Karin kör rullande boksläpp – levererar boken till dörren

HEDEMORA/SÄTER Om inte kunderna kan komma till boksläppet så får boksläppet komma till kunderna. Så tänkte Skedviförfattaren Karin Janson som släpper sin nya bok via ett rullande boksläpp.

När Karin Jansson, från Stora Skedvi, i dagarna släpper sin nya roman “Sweet Home Dalarna”, så sker det på ett lite speciellt sätt.

– Tanken var att ha ett vanligt boksläpp på Hedemora bokhandel. När jag släppte min första bok i Byvalla-serien där för ett par år sedan så blev det väldigt lyckat och boken var den som sålde allra bäst i bokhandeln det året. Vi ville göra om det, men det går ju inte att dra dit folk i dessa tider, säger Karin Janson.

I stället vänder hon på steken. De som beställer boken, via Hedemora bokhandel, får den hemlevererad till dörren av författaren själv. Detta gäller dock enbart för boende i Säters och Hedemora kommun.

– Man måste beställa boken senast den 9 juni och sedan kör jag ut böckerna den 10 och 11 juni. Jag får göra upp ett körschema beroende på var köparna bor någonstans. Både Säter och Hedemora är kommuner som är rätt stora till ytan, säger Karin Janson.

Att köra bil i dessa trakter är inget nytt för Karin, som tidigare jobbat som journalist på både Södra Dalarnes Tidning och Annonsbladet.

– Jag tycker om att åka runt i byarna. Det ger mig inspiration till mina böcker. Så förhoppningsvis är det några som nappar så att jag kan lasta in några böcker i min bensinsnåla bil och åka runt och leverera böcker. Man kan även beställa fler böcker på samma gång. min tanke med detta är ju främst att stötta Hedemora bokhandel, säger Karin Janson.

Vad handlar boken om?
– Jag har hamnat i genren feelgood, bland annat med mina Byvallaböcker, och i den genren är handlingen ofta att en kvinna i en storstad hamnar på landet och ska ta sig an ett projekt. Sedan träffar hon en händig man och det uppstår kärlek och konflikter.

– I stället har jag vänt på det. “Sweet Home Dalarna” handlar om Madde som bor i en by i Dalarna. Hon är händig och jobbar som hovslagare. Sedan blir hon kär i en kille som flyttat från Stockholm för att sommarjobba på landet. Han är tvärtom, kan inte byta däck och vill gärna prata känslor. Så det blir samma upplägg, fast tvärtom, säger Karin Janson.

Vet du hur många som har beställt din bok, med hemleverans?
– Det är ett par stycken som har nappat, men nu har jag inte stämt av med bokhandeln på ett tag. Det är som sagt till bokhandeln man ska vända sig om man vill beställa hem boken, säger Karin Janson.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 24, 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS