Pia Olofsson, med artistnamnet Orsakan, frigör den 6 maj nya singeln “Keps”.
Foto: Åsa Olofsson

Känslostarkt från Orsakan: “Det skaver och är kontraster”

BORLÄNGE. Borlängebaserade melodikraften Orsakan är högaktuell med nya singeln “Keps”. En dynamisk och överraskande popstänkare med svärtat innandöme. – Jag tycker om när det skaver och är kontraster. Det finns ett budskap i det, säger upphovskvinnan Pia Olofsson.

Pia Olofsson, kvinnan bakom artistnamnet Orsakan, har också tidigare frigjort frigjord musik under samma namn.
Musik som påfallande ofta har en tygellös hållning mellan pop, visa och allt däremellan.

Uppriktigheten står i centrum, och så även de starka känslornas centrala värde i nya singeln “Keps”.
– Den handlar om samtycke, men också om kontraster mellan vad man känner på insidan och vad man visar utåt, berättar Pia.

Det lyrikmässiga temat och dess lika tvära som spännande krumbukter inom låtens melodistarka famn sätter kontrasterna i fokus.
Vilket också i singelreleasens pressmeddelande konstateras skänka minnesvärda motsättningar mellan låtens olika element. “Då blir kontrasten till det sambainspirerade outrot rentav absurd“, beskrivs en i positiv mening utmanande smältdegel i Orsakans tonsäkra regi.

Förra sommaren nådde debut-ep:n “Till er” offentlighetens ljud och ljus. Nya singeln släpps i morgon, fredag den 6 maj, och Pia med musicerande sällskap redogör för ett bitvis nytt sound.
Men också för en kreativ och innebördsrelaterad kärna som alltjämt är intakt. Musiken ska kännas.
Personlig utveckling och musikaliskt dito beskrivs gå hand i hand i ett skapande anslag som för Pia är lika viktigt som på riktigt.

Hon summerar:
Livet står ju aldrig still, och det gör inte jag heller. Men jag kommer alltid sträva efter att nå människor, med önskan att hjälpa och läka.
– Det är det som är grejen med musik för mig.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS