ANNONS

Kål Berit Sens, från Falun men numera boende i Säter, håller tre vallmusikkonserter i september. Detta sker på Dössberget den 12 september, vid Stångtjärn den 19 september och vid Östra Silvbergs gruva (där bilden är tagen) den 26 september.
Foto: Pär Sönnert

Kål Berit håller tre vallmusikkonserter

SÄTER/FALUN Falubördiga Kål Berit Sens, numera boende i Säter, håller vallmusikkonserter i september. Konserterna “Vallmusik i berg och dal” sker i Falu och Säters kommun.

De tre konserterna går under namnet “Vallmusik i berg och dal” och sker på Dössberget i Bjursås, vid Stångtjärn i Falun och vid Östra Silvbergs gruva i Säters kommun.

Hur kom du på den här idén?
– Jag såg att Region Dalarna ville att folk skulle skicka in idéer på olika kulturprojekt, för att folk ska kunna ta del av kulturarrangemang. Detta skulle främst gälla äldre och de som tillhör en riskgrupp. Jag ringde min mor, som är 70+, och frågade vad hon skulle vilja gå på. “Vallmusikkonsert”, svarade hon, berättar Kål Berit Sens som till vardags jobbar som dramapedagog på Säters Kulturskola.

Varför blir det just Dössberget, Stångtjärn och Östra Silvbergs gruva?
– Jag ville ta tre välkända platser med härligt eko och där det finns gott om utrymme så att det går att hålla avstånd. Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer under dessa evenemang. Jag hoppas att folk vill komma och att de vågar sig ut till dessa arrangemang

Blir det något mer än konserter?
– Ett par timmar innan respektive konsert börjar så håller jag en kurs i kulning för barnfamiljer, så jag hoppas att man kan umgås över generationsgränserna vid dessa tillfällen.

Vilka är ni som uppträder?
– Bengt Jonsson spelar kohorn och så blir det kulning av och med Eva Rune, Jennie Tiderman-Österberg och mig.

Hur gör man för att köpa biljetter till konserterna?
– Då kontaktar man Visit Dalarna. Det finns även information på min Facebooksida, sök på “It makes Sens“, säger Kål Berit Sens.

Fotnot: Konserterna sker på Dössberget den 12 september, vid Stångtjärn den 19 september och vid Östra Silvbergs gruva den 26 september.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 37, 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS