ANNONS

Jultomten från julskyltningen 2021.
Foto: Unika Ludvika

Julskyltning på nytt vis i Ludvika

LUDVIKA. Första advent närmar sig med stormsteg och med den, den traditionella julskyltningen i Ludvika. I år blir dagen delvis annorlunda. – Vi tar ett rejält omtag kring hela evenemanget, säger Alexandra Magnusson från Unika Ludvika.

Mellan klockan 13:00 och 17:00 den 27 november arrangeras julskyltningen i Ludvikas stadskärna; ett evenemang som brukar vara startskottet på julfestligheterna i staden. I år kommer fokus ligga mer på upplevelser i stället för på marknader och knallar.
– Det blir häst- och vagn-tur med plats för 8 till 12 personer, pysselverkstad i gallerian tillsammans med tomtens busiga nissar. Kulturskolan håller maraton med kulturella inslag och två välkända körer kommer att uppträda, säger Alexandra Magnusson.

Alexandra Magnusson är en av arrangörerna bakom julskyltningen. Foto: Arkiv

Körerna som förgyller dagen med sång är Fredagskören och Saxdalens manskör. Dem kommer man kunna stå och lyssna på från Storgatan. För de som är nyfikna på att ta sig en titt i Stadshuset eller i Ludvika gamla tingshus, kommer det att vara öppet hus där. I Gamla tingshuset finns det även chans att bli bjuden på fika och höra lite om byggnadens historia.
Och för den som vill träffa tomten kommer han att finnas på Lilla scenen på Storgatan där tomtens vardagsrum ska byggas upp.
– Där ska tomten sitta och man kan ta kort på sig själv tillsammans med honom. Man också lämna sin önskelista till tomten eller så kan man sitta på plats och skriva en önskelista.

På Garvarns torg blir det en gammeldags marknad med mat och hantverk och på Storgatan har Lions både julskyltstävling och julklappslotteri.

Lions jullotteri i Ludvika 2021. Foto: Unika Ludvika

Hur många förväntar ni er ska komma till julskyltningen på första advent?
– 
Vi har två år av pandemi bakom oss, men vi hoppas såklart att många väljer att komma. Några tusen personer över hela dagen kommer att ta sig ut. Man ska känna att det finns något för alla. Butiker och restauranger har också öppet den dagen. Det här är något vi gör tillsammans allihop, det är en gemensam tillställning.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS