ANNONS

Mellan den 21 och 23 november tävlar Julia Nyblom om att bli Sveriges bästa butikssäljare.
Foto: Privat

Julia från Ludvika tävlar i Yrkes-SM

LUDVIKA. Julia Nyblom, 18 år, befinner sig nu i Göteborg för att tävla i svenskt mästerskap i butiksförsäljning. – Jag är med för att jag vill se vad jag går för och för att det är en kul erfarenhet.

Hon läser tredje året på handels- och administrationsprogrammet på VBU och är en av de som i oktober, anmälde sitt intresse för att delta i Yrkes-SM. Sedan dess har Julia Nyblom genomgått flera prover och intervjuer. I konkurrens med andra elever från alla handels- och ekonomiprogram i landet, är hon nu en av fyra som gått vidare till final för att tävla om titeln ”Sveriges bästa butikssäljare”. Bakom tävlingen, som hålls mellan den 21 och 23 november, står bland annat Handelsrådet.

Har du förberett dig på något sätt?
– Nej, jag vet inte vad jag har att förvänta mig. Man får information där. På plats är det viktigt att läsa på vad det är man ska sälja.

Hur känns det att ha kommit så här långt?
– Jag vet inte vad som väntar men det känns jättekul och spännande.

Har du fått några tips på vad du ska tänka på?
– Inget stort. När vi hade semifinal fick vi feedback.

Vilka är dina styrkor?
– Jag vill väldigt gärna att kunden ska bli nöjd. Det viktigaste är inte att sälja på något dyrt utan att kunderna ska vara nöjda och vilja komma tillbaka.

Varför är butiksförsäljning kul?
– Det är väldigt personligt. Ingen kund vill samma sak som den andra. Man kan hjälpa till med många olika saker. Jag tycker om att möta kunder och hjälpa dem.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS