ANNONS

Josefine Ramström.
Foto: Pressbild

Josefine fixade guldet vid yrkes-SM

VÄXJÖ. I en stenhård konkurrens vid yrkes-SM mot elever från hela landet kan Josefine Ramström, HA19, titulera sig som den allra bästa butikssäljaren i hela Sverige. Ett mästerskap som avgjordes i Arenastaden i Växjö.

Josefine Ramström från HA-programmet på VBU i Ludvika är Sveriges bästa säljare.
– Tre långa dagar är över. Jag har tävlat i tre olika grenar, första dagen var det improviserade säljsamtal på scen med väldigt krångliga kunder. Dag två var det fokus på digital handel och idag har jag presenterat en hållbar kampanj för Åhléns. Det har varit tufft och många känslor. Jag är jätteglad och jag har haft jättekul! Vill också tacka mina lärare Erik Rådman och Carina Karlsson Flink för all hjälp och stöttning under dem här dagarna och alla andra dagar! berättar Josefine Ramström i ett pressmeddelande.
Det var mångs om ville vara med på årets yrkes-SM, totalt över 40 skolor från hela landet. Och det kom 22 403 åskådare till Arenastaden i Växjö för att följa tävlingarna.
Noteras kan att VBU och Handelsprogrammet har nu två år i rad kammat hem guldet.

Många följde yrkes-SM i Växjö. Foto: Pressbild

Utöver tävlingarna har SM bjudit besökarna på inspiration i form av 25 uppvisningsyrken där deltagarna på plats utbildat besökarna om sina respektive yrken. Det har även funnits diverse prova-på-aktiviteter på mässgolvet där besökarna själva haft möjlighet att testa sina färdigheter inom olika yrken, samt få mer information om utbildningarna.
– Årets SM har visat hur mycket vi saknat att träffas och inspireras av varandra. Stämningen har verkligen varit på topp under dessa tre tävlingsdagar med rekordintresse för våra prova-på-aktiviteter. Jag vill rikta ett stort tack till alla besökare, funktionärer och de tävlande branscherna som gjort det möjligt att genomföra evenemanget. Förhoppningsvis har vi inspirerat ungdomar att lära sig mer om de olika yrkena, och få mer förståelse för utbudet av yrkesprogram. Jag vill rikta ett stort grattis till alla medaljörer som kämpat under dessa tre dagar och visat stor skicklighet inom sina yrkeskategorier, säger Jenny Pettersson, projektledare på WorldSkills Sweden.
Yrkes-SM hålls nästa gång 2024 i Karlstad.

Facebook

ANNONS

ANNONS