Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
SM. Friiidrott
Jonna Claessons fällning avgjorde kampen om SM-guldet.
Foto: Pressbild

Jonnas fällning räckte till guld

HEDEMORA.Tidigare hade hon tagit ett silver individuellt på SM. Nu fick 24-åriga Jonna Claesson kliva högst upp på prispallen när hon vann 400 metersloppet. – Det var först de sista fem meterna jag kände att jag kunde ta det, säger Jonna till friidrott.se.

Det är två år sedan som Jonna lämnade moderklubben Stora Skedvi IK för Spårvägen.
Ett klubbyte som har gett resultat i Jonnas satsning mot toppen.
Förra året knep hon ett silver vid svenska mästerskapen på distansen 400 meter.
I år var det dags att kliva högst upp på prispallen och det efter ett riktigt spännande lopp.

Lisa Lilja hade en tydlig ledning in på upploppet men Jonna kom i kapp och kunde tack vare en bättre fällning ta hem SM-guldet.
På förhand var Örgrytes Lisa Lilja favorit till SM-guldet på 400 meter efter att ha sprungit på 52.18 under EM i Rom.
I Uddevalla öppnade Lisa snabbast och in på upploppet hade hon en tydlig ledning. Hon jagades av tre Spårvägenlöpare där Jonna Claesson knappade in på Lisa. Samtidigt som Lisa stumnade de sista meterna fällde sig Jonna över mållinjen och lyckades passera.
– Jag tänkte att ”nu slänger jag mig” men så orkade jag inte stå upp längre så då blev det att jag kastade mig fram. Jag och Moa slogs om andraplatsen men så kände jag att jag tog in men det var först de sista fem meterna jag kände att jag kunde ta det, säger en överlycklig Jonna Claesson efter loppet till friidrott.se.

Klockan stannade på 53.49, personligt rekord, för Jonna som ramlade ihop efter mållinjen. SM-guldet var det första i karriären för Jonna som var två hundradelar före Lisa i mål. Bronset gick till Moa Hjelmer som gjorde sitt sista SM efter en fantastisk karriär.
Jonna, som tävlar för Spårvägens FK, ingick även i stafettlaget som tog guld på långa stafetten och brons på den korta versionen, 4×100 meter.

För en tid sedan var Jonna med i det svenska stafettlaget som vid EM slog svenskt rekord på 4×400 meter. Det var också hennes mästerskapsdebut.
– Jag var nervös, men det var skönt att springa stafett, att man har varandra, berättade hon för friidrott.se.

Jonna har tagit flera SM-medaljer
Jonna Claesson har på meritlistan två SM-guld, båda tog hon i årets mästerskap – dels 400 meter individuellt men även i stafett.
Hon har även två silver (individuellt och stafett 400 meter) och två brons (stafett 4×100 meter).

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!