ANNONS

Från vänster Göran Törnqvist, rektor VBU, Jenny Jansson och Mie-Lotte Bohl, Bengt Åkman, Tomas Rudh från Ludvika Rotaryklubb.
Foto: Privat

Jenny utsedd till årets pedagog

LUDVIKA. Ludvika Rotaryklubb har traditionsenligt utsett “Årets pedagog” och i år blev det Jenny Jansson, lärare på VBU som fick motta priset. I en soldränkt ceremoni överlämnades blommor, diplom och träd av Rotaryklubbens president Mie-Lotte Bohl.

Motiveringen har skrivits av förslagsställaren Göran Törnqvist; rektor på VBU:
“Jenny Jansson var redan under sin tid som lärare på Kyrkskolan en fantastiskt duktig lärare som fokuserade på kunskapsuppdraget och den demokratiska värdegrunden. Nu jobbar Jenny som lärare på VBU och hennes utveckling bara fortsätter. Hon jobbar alltid evidensbaserat, vilket betyder att skolforskning och en vetenskaplig grund alltid finns med i elevmöten.”
“I sitt ledarskap så brinner Jenny för elevdemokrati, vilket är väldigt tydligt när hon undervisar. Vad gäller bedömning av eleverna i vardagen via formativ bedömning är hon troligen en av de skickligaste lärarna vi har – både inom och utanför kommunen. Att ta reda på vad eleven kan för att sedan kunna lägga upp undervisningen så att den blir meningsfull och relevant är också en av hennes många styrkor.”
“Jenny har vid flera tillfällen även utbildat kolleger och chefer i sitt sätt att vara pedagog genom så kallad kollegial utbildning.”
Insänt

Facebook

ANNONS

ANNONS