ANNONS

Erica i dag, 30 kilo lättare, och mår bättre än någonsin tidigare i sitt liv.
Foto: Rebecca Linder

“Jag har aldrig mått så här bra”

AVESTA. Erica Kåll, 46 år, tog ett stort beslut för ungefär ett år sedan. Då vägde hon 94 kilo och kände att kulmen var nådd. Hon mådde inte alls bra i sig själv och hade börjat isolera sig.

Erica Kåll är trebarnsmamma och företagsledare. Barnen, familjelivet och företaget har tagit upp det mesta av hennes tid. Under flera års tid hade vikten långsamt krupit uppåt, portionerna växte och helgmyset utökades till småätande så gott som varje kväll. Hon fick köpa allt större kläder i takt med att kilona på kroppen ökade. Erica har aldrig varit speciellt fysiskt aktiv. Som barn och tonåring ägnade hon sig inte åt någon sport eller träning.
– När barnen var små var jag med i Viktväktarna under en period och då promenerade jag en hel del, men ingenting annat, berättar Erica.

Under den perioden gick hon också ner 18 kilo, men när hon slutade med Viktväktarna så gick hon upp i vikt igen. I januari förra året kände Erica att kulmen var nådd. Under en utlandsresa tillsammans med sina barn började hon promenera och hon testade även att träna lite i utegymmet som fanns där. När hon kom hem lade hon om kosten och hon gick helt sin egen väg.
– Jag kände att jag måste försöka hitta en ny livsstil som fungerar för mig och som får mig att må bra, säger Erica.

Hon tog bort allt godis och snacks och mjukt bröd. Hon började äta regelbundet och små portioner. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag.
– Jag äter maten på assietter i stället för stora tallrikar, på det viset blir det enklare att hålla nere portionerna, säger Erica som upplever att hon håller sig mätt mellan måltiderna.
Utöver kostomläggningen så började hon också att träna. De första månaderna var det enbart promenader men i april förra året kände hon att hon ville gå vidare och hennes mål var då att kunna löpträna. Hon började hos en personlig tränare där hon fick mycket stöd och hjälp och Erica såg snabbt resultat vilket också gjorde henne mer motiverad.
– Nu springer jag sju kilometer utan problem och tack vare min PT så vågar jag nu också delta i gruppträningspass, även om jag fortfarande är mer bekväm med att träna själv i gymmet, säger Erica.

Hon drivs framåt av nya mål och nu under våren och sommaren har hon redan tre mål klara för sig: Vårruset, Color Obstacle Rush samt fjällmaraton där hon antingen ska springa en eller två mil.
Att hon regelbundet fått in träning och fysisk aktivitet i livet tycker hon påverkar allt.
– Jag har aldrig mått så här bra som jag gör nu. Jag är piggare än någonsin och har sällan huvudvärk och jag sover mycket bättre, säger Erica som nu har gått ner 30 kilo.

Publicerad i Annonsbladet vecka 11 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS