ANNONS

Sonny Södervall och Mikael Wennergren slår nu upp dörrarna till sitt it-företag Shape Data i Smedjebacken. Förutom att sälja tekniska prylar vill de också bli “it-tolkar”, särskilt för den äldre generationen. “Det finns en jättestor marknad”, säger de.
Foto: Karin Diffner

It-duon satsar på att fylla tekniskt tomrum

SMEDJEBACKEN. Genom det nystartade företaget Shape Data i Smedjebacken hoppas delägarna kunna fylla ett tomrum, bland annat genom att agera “it-tolkar.” – Det finns en jättemarknad och inga konkurrenter i närheten, säger Mikael Wennergren.

Mikael Wennergren startade tillsammans med Sonny Södervall företaget i maj.
– Vi har haft fullt upp sedan dess men hittills bara jobbat med företag, säger Sonny.
Han arbetar också på Spendrups medan Mikael arbetar som musikproducent i sitt eget mediabolag. Gemensamt för de två delägarna är att de på olika sätt har arbetat med ny teknik och även har det som ett stort intresse.
Nu öppnar de också en butik i Lilla Klipperians gamla lokaler på Vasagatan i Smedjebacken där de säljer allt från datorer till elsparkcyklar.
– Så nu kan vi erbjuda allt-i-ett-lösningar till både privatpersoner och företag, säger Mikael.
Det innebär att kunden till exempel köper en dator eller en surfplatta och även kan få hjälp med installation hemma, att ladda ner appar eller skaffa olika abonnemang.
– Vi hoppas kunna bli it-tolkar för många i den äldre generationen som behöver hjälp, säger Sonny.
– Då är den personliga kontakten väldigt viktig, fyller Mikael i.

Han och Sonny kommer att varva mellan att vara i butiken och att hjälpa kunder på företagen och i hemmen. De har också anställt Chris Kullin som ska finnas i butiken.
– Det känns skönt att vi äntligen får slå upp dörrarna och bli officiella, säger Sonny.
Hur ser ni på företaget om ett år?
– Vi hoppas att kunderna ser oss som den självklara it-partnern som kan ge dem en helhetslösning från sälj till service och hjälpa till med sådant som drift, hemsidor och digitalisering.
Shape Data invigdes nyligen med öppet hus, produktdemonstrationer och provkörning av sparkcyklar för den som ville.

Facebook

ANNONS

ANNONS