ANNONS

Göran Hoffman (S) vill att fler ska engagera sig politiskt.
Foto: John Leander

IT-chefen ordförande för arbetarekommunen

HEDEMORA z Socialdemokraternas arbetarekommun i Hedemora har utsett en ny ordförande till sin styrelse. Det blir Göran Hoffman, som bland annat vill arbeta för fler medlemmar i partiet.

Göran Hoffman är till vardags IT-chef i Hedemora kommun, men alltså också en engagerad socialdemokrat. I själ och hjärta enligt honom själv.
– Det är jag även om man kanske inte håller med om allting som sker på riksplanet. Jag brinner för att det ska bli bra för Hedemora. Det är en ärlig ambition jag har, säger Göran Hoffman.

En arbetarekommun är en socialdemokratisk lokal organisering, som fungerar som samlingsplats för alla socialdemokratiskt kopplade föreningar inom kommunen. Detta för att kunna formera politiken gemensamt.
– I Hedemora har vi flera olika föreningar. Hedemora har sin egen förening, Långshyttan har sin egen och så har vi S-kvinnor i Vikmanshyttan, säger Göran Hoffman för att nämna några exempel.

Som ordförande i arbetarekommunen blir Göran Hoffman Hedemoras representant i Daladistriktet.

Har du några mer konkreta hjärtefrågor som du vill lyfta fram nu när du är ordförande?
– Att försöka få in fler medlemmar och få folk att bli mer engagerade, i stället för att spy galla på sociala medier. För det skulle behövas en mer konstruktiv debatt. Det skulle gynna alla partier att få in fler engagerade medlemmar.

Göran Hoffman utvecklar sitt resonemang med att det särskilt skulle behövas fler yngre engagerade medlemmar.
– Ja, jag är ju inte purung själv men ser mig ändå som det yngre gardet. Och då fyller jag 60 i sommar.

Han är medveten om att det inte är lätt att engagera flera och ser det som ett tecken i tiden.
– Folk har mindre och mindre tid. Samhället går fortare. Det är en anledning till att jag trivs i Hedemora i stället för Stockholm, säger Göran som är född och uppvuxen i Solna.

Men även om det är tidskrävande så tycker han att det har ett stort värde för var och en att engagera sig politiskt. Man kan alltid utgå från det man håller på med menar han.
– Det var när jag jobbade med IT och tyckte att politikerna krånglade som jag kände att jag måste engagera mig. Och det var då jag började förstå, för man lär sig mycket när man engagerar sig. Folk tror ofta att politiker bara sitter och håvar in pengar. Man förstår inte hur mycket tid vi politiker lägger ner som vi inte får betalt för. Så det är många gånger det blir orättvisa klagomål. Sen ska man absolut kunna ta kritik som politiker, om det är konstruktivt. Vi gör inte alltid rätt.

Med tanke på att Göran Hoffman arbetar som IT-chef väcks frågan om huruvida han själv har tillräckligt med tid för politiskt engagemang.
Varför blev just du ordförande?
– Det är ett uppdrag som tar mycket av ens tid och det är svårt att hitta någon. Jag var ingen solklar kandidat. Men jag tar det på ett år så får vi se. Jag märker bara på den första veckan som gått. Det har haglat saker över mig, säger Göran och skrattar.

Facebook

ANNONS

ANNONS