ANNONS

“Vi sitter på en krutdurk av energi”, betonar IBF-damernas tränare Daniel Dalbjer när Svenska Superligan 2021/2022 nu inleds. Här ses Faluns Patricia Forsell utmanövrera en Nacka Wallenstam-spelare under en av förra säsongens bataljer.
Foto: Svensk Innebandy

IBF-damerna redo för SSL: “Sprängkraft i det här laget”

FALUN. Efter en stark försäsong kliver nu IBF-damerna in i den verkliga hetluften. Denna helg dånar SSL i gång, och lagledningen landar en analys präglad av framsteg. – Vi har en betydligt högre lägstanivå och bättre stabilitet jämfört med förra säsongen, säger huvudtränaren och sportchefen Daniel Dalbjer.

I tisdags mötte man vårens SM-segrare i Team Thorengruppen.
Den omvittnat urstarka Umeåklubben blev där för svår för den rosasvarta brigaden, och siffrorna skrevs till sist 10-3 i bortafavör.
Efter matchen kommenterar assisterande tränaren Henrik Rullander till IBF-tv:
– De är tunga, riktigt tunga att möta. Det är ett jättebra lag vi möter. Samtidigt har vi många chanser som vi inte sätter dit, och det svider lite nu. Det hade kunnat se annorlunda ut i början om vi hade satt några chanser, redogör han.

Matchen, tillika kvartsfinal i Svenska Cupen, är i ett lite större perspektiv dock en droppe smolk i en bägare fylld av stora delar segersötma.
Försäsongen 2021/2022 ser IBF Faluns damer ståta med ett matchfacit om 7-1 i triumfer.
Dalbjer konstaterar de många segrarna som ett kvitto på att man är på rätt väg.
– 10-3 mot Warberg, 6-3 mot Kalmarsund och framför allt segrar över Mora och Täby. Det vittnar absolut om något.
– Det finns en kapacitet i dagens upplaga av laget som vi inte riktigt hade under fjolåret. Därtill en betydligt högre lägstanivå och bättre stabilitet, utvecklar han.

Men inflikar också att det är nu allvaret börjar och man behöver leverera på riktigt.
– Sett till såväl träning som matchning är tajmingen perfekt, vi är redo att kicka i gång SSL-kriget nu.
– Men genrep mot Thorengruppen och premiär mot topp tre-tippade Sirius är en tuff vecka. I nuläget bedömer jag dock att vi är på en bra plats som lag och är starka både individuellt och som grupp.

På listan över nyförvärv hittas namn som Moa Gustafsson, Ellen Svensson, Moa Jakobsson och Lina och Lisa Svarfvar.
Karaktärsstarka lirare som kvalitetskryddar en redan stark helhet, och Daniel Dalbjer har under sommaren sett en potentiell innebandybest ta form.
– Vi har många spelare av toppklass i truppen, och jag har fått många av de svar jag sökt rent taktiskt.
– I ett par av matcherna på senare tid är vi lite oskarpa framåt och sumpar lägen där det normalt ska vara mål. Där har vi lite att jobba med i fråga om skärpa ända in på mållinjen, upplyser han om åtaganden i att ytterligare stärka pluskontot.

Likt en rafflande ring av eld runt de rosasvarta IBF-spelarna noterar Dalbjer en dynamik och intern intensitet som får klubbemblemet att nästintill spraka.
En kraft som nu når nya nivåer.
– Ja, det klargörs hur mycket mer än själva spelet på planen innebandy också handlar om. Både för spelarna och mig som coach.
Där kontentan utgörs av synkronisering och samspel i syfte att målstyra en lagmaskin med mänsklig motor.
– Vi sitter på en veritabel krutdurk av energi som vi nu ska försöka förvalta på bästa sätt. Det finns en sprängkraft i det här laget och det är mäktigt att säsongen för oss nu rullar i gång på riktigt, avrundar Daniel Dalbjer.

Facebook

ANNONS

ANNONS