ANNONS

I höst ska Norbergs BTK spela i näst högsta serien

NORBERG. För 26 år sedan blev Ängby SK svenska mästare i bordtennis. I höst kommer Norbergs BTK att ställas mot de tvåfaldiga mästarna efter att nyligen fått besked om en plats i superettan.

Det var Svenska Bordtennisförbundet som meddelade Norbergs BTK att de får en plats i superettan, den näst högsta serien.
”Klubben arbetar nu intensivt med att säkerställa ett lag som är starkt nog för att klara fortsatt kontrakt och etablera sig i superettan”, skriver klubben på sin hemsida.
Redan i fjol blev klubben erbjuden en plats i superettan, men tackade då nej. Men nu känner sig Norbergs BTK redo för att anta utmaningen.

NBTK kvalade för övrigt i april 2018 till superettan, men föll då mot Vetlanda BTK och Ängby/Spårvägen.
Den gångna säsongen blev det endast ett sammandrag i division 1 norra innan coronapandemin satte stopp för fortsatt spel.
Laget hann spela fyra matcher vid sammandraget i oktober 2020 och resultatet blev en seger, en oavgjord och två förluster. Segern kom för övrigt mot Örons BTK.

För Norberg spelade Thomas Maynard, Elias Lrubai, Karl Johansson och Markus Lindh. Bäst matchkvot hade Thomas Maynard, 10-1, och Markus Lindh, 6-4.
Maynard, från England, är för övrigt rankad på 107:e plats i Sverige och har varit nära topp-10 i England.
Förutom möte med Ängby SK väntar länsderby med Köpings BTK.
Alla lag i superettan säsongen 2021/22: Eskilstuna BTK, Köpings BTK, Lyckeby BTK, Söderhamns UIF B, Vetlanda BTK, Västers BTK och Ängby SK.

Facebook

ANNONS

ANNONS