ANNONS

Spadtag för HSB MälarDalarnas nya regionkontor, med bland annat styrelseordförande Britt-Marie Södarv och vd Maria Engholm, samt kommunens plan- och markchef Linda Nilsson.
Foto: Veronica Rigtorp

HSB bygger nytt regionkontor i Borlänge

BORLÄNGE. HSB MälarDalarna bygger nytt regionkontor i Borlänge. Nu har det första spadtaget, genomförts med många spadar och många medarbetare. Bygget ska vara klart till sommaren 2020.

HSB MälarDalarnas nya kontor i Borlänge ligger på Hagalund, granne med Kupolen och blir cirka 2 000 kvadratmeter stort i två plan. Dessutom tillkommer några sidobyggnader, bland annat för den tekniska förvaltningen.
– En stor fördel är att alla avdelningar, som idag är utspridda på tre platser, kommer nu under samma tak, säger Per Leidevall, HSB:s byggchef.
– Vi har varit måna om att i stort sett enbart samarbeta med mindre, lokala entreprenörer, fortsätter Per Leidevall. Vi vill gynna dem som finns i vår närhet med arbetstillfällen och vi anlitar flera som vi sedan tidigare har bra erfarenheter av. Totalt räknar vi med att ett 100-tal personer kommer att jobba med bygget, i större eller mindre omfattning.

Det centrala läget är valt med omsorg; många av HSB MälarDalarnas medlemmar bor i bostadsrätter centralt i Borlänge, och flera av dem finns just i Hagalundsområdet.
Den 17:e april tas första spadtaget och alla HSB-anställda är inbjudna och ombedda att ta med sig en egen spade för att hjälpa till med det symboliska spadtaget.
Förutom personer från HSB:s ledning är även förtroendevalda från Borlänge kommun inbjudna.

Efter spadtaget bjuds det på hamburgare från Burgarbussen.
Byggtiden beräknas till ett drygt år. Kontoret byggs på en betongplatta och uppförs delvis med prefabricerade betongväggar och bjälklag i kombination med träväggar. På taket kommer det att finnas solpaneler så byggnaden kan producera el för eget behov.
– Vi hoppas kunna flytta in till semestern nästa år, tillägger Per Leidevall.
– Det nya regionkontoret blir ett av tre i Sverige, avslöjade Maria Engholm som hoppas mycket på att få alla medarbetare i samma byggnad.
– Fantastiskt kul att det ska byggas på den här tomten, den har varit som ett sår i stadsbilden, sa Linda Nilsson.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 18 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS