ANNONS

Högtidlig utdelning av Fjerdsmesstiftelsens stipendier

STORA SKEDVI. Borden var vackert dukade med sommarblommor när Fjerdsmesstiftelsen för fjärde året i rad delade ut stipendier till personer som gjort insatser mer eller mindre i det tysta till gagn för bygdens folk.

Stiftelsen har som ändamål att främja kulturen i Stora Skedvi genom stöd till utbildning och hembygdskultur. Utdelningen skedde i samband med midsommaraftonens lunch för boende på Skedvigården.
Förutom stipendierna har stiftelsen gett medel till många olika föreningar och aktiviteter under året där särskilt en kan nämnas, några SPF-seniorer som varje dag sedan i mars hämtar varm mat från Haggårdsköket i Hedemora och kör ut till Skedvigården helt ideellt med endast viss bensinersättning.
Årets stipendiater är:
Bengt Fredriksson med sitt ”Gubbdagis” på sågen i Gussarvshyttan. Ett ställe där ortens karlar träffas och fikar varje dag under gemytliga former där både smått och stort ventileras.
Per Örjas, en oegennyttig ideell kraft i bygden. En av hans senaste insatser är det nya utedasset på Hembygdsgården, en fin skapelse.
Hemtjänstpersonalen på Skedvigården belönades för sina insatser för socknens seniorer.
Under lunchen som för dagen bestod av en god buffé underhöll Rut Snurran Johansson på pianot.

Per Åke Roslund, Hans-Otto Jönsson och Bengt Fredriksson. Foto: Karin Simes
Midsommarlunch på Skedvigården. Foto: Karin Simes
Per Örjas. Foto: Karin Simes

Inskickat av:
Karin Simes

Facebook

ANNONS

ANNONS