ANNONS

Strandängens förskolas rektor Therése Bjurling tillsammans med ballongsläpparna Valle Engdahl och Melker Persson. Noteras bör att ballongerna är biologiskt nedbrytbara och kommer inte skada naturen där dom väl landar.
Foto: Veronica Rigtorp

Högtflygande inflyttningsfest på Strandängens förskola

SMEDJEBACKEN. Massor av röda ballonger lyfte mot den klarblå himlen när barnen på Strandängens förskola hade inflyttningsfest i sina nya fina lokaler.

för en tid sedan flyttade barn och personal in i sin nya förskola. Vad passar väl då bättre än att bjuda på ett riktigt inflyttningsparty.
En efter en kom avdelningarna ut på gården. Den stora klätterställningen lockade flest barn.
Valle Engdahl och Melker Persson brottades i sanden nedanför klätterställningen, eller kanske var det mer kramades de två femåringarna gjorde. Nervositeten inför dagens uppdrag att släppa ut ballongerna gjorde de energiska pojkarna än mer fartfyllda.
De få sekunder de stod still hann de berätta att det skulle bli kul att släppa ballongerna, men lite pirrigt. De berättade också att maten var ganska god, speciellt köttbullarna. Och så passade de på att säga att man ska hålla avstånd så att man inte får corona.

Vigor och Melker klättrar i största klätterställningen
Melker får hjälp av Net att komma loss.

När sedan alla kommit ut på gården, och pojkarna kallades till sitt uppdrag, blev det lugnt och allvarsamt. Ett riktigt hedersuppdrag skulle utföras.
Barn och personal samlades utomhus och personalen tillsammans med rektor Therese Bjurling samt kommunens ordförande i familje- och utbildningsnämnden Matilda Kilström delar ut ballonger till alla barnen.
Något som mottogs med glada tillrop av barnen.
När alla barnen hade fått sina ballonger kom kommunens kommunikatör David Wallman med ett gäng ballonger med flygkraft, fångade i ett stort nät.
Utvalda att släppa loss dessa röda ballonger var som sagts Valle Engdahl och Melker Persson.
Melker hade tidigare avslöjat för en av pedagogerna att han var lite nervös att han inte skulle höra vad de sa till honom, när ballongerna skulle släppas.

Daniella och Rasoul ville vara med på bild.
Största klätterställningen var en favorit hos barnen.
Abigail provar den nymodiga rutschbanan.
Många barn med många ballonger medverkade vid deras förskolas inflyttningsfest.

Men det hela gick hur bra som helst och när gruppen av ballonger lyfte mot skyn hördes ett sus i den månghövdade skaran barn.
Kommunens kommunikatör David Wallman förevigade det hela med drönaren som fräste bekant i skyn.
Den utlovade högtflygande överraskningen blev succé
Notera att ballongerna är biologiskt nedbrytbara och kommer inte att skada naturen där de landar.

Sofia höll hårt i sin ballong.
Förskolebarn och personal vid Strandängens förskola hade inflyttningsfest. Från vänster Ellen, Joline, Julie och Agnes med sina förskolekamrater och lärare.

Facebook

ANNONS

ANNONS