Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
De stulna högtalarna var monterade på båda sidor om pressläktaren. Anders Brandt har en uppmaning till tjuvarna: “Var lite rakryggade och lämna tillbaka högtalarna”.
Foto: Sara Flodin

Högtalarstöld från Herosvallen

SMEDJEBACKEN. Under nationaldagshelgen stal någon sex högtalare från Herosvallen. Högtalarna används av speakern under matcher och värderas till 18 000 kronor och stölden är polisanmäld av Smedjebackens kommun. – Det är för jäkligt att inte kunna ha någon speaker eller musik när vi arrangerar matcher, säger Anders Brandt som är materialförvaltare åt Smedjebackens Fotbollsklubbs A-lagsherrar.

I polisanmälan står att stölden skedde någon gång mellan den 6 och 9 juni. Högtalarsystemet byttes ut 2021 och högtalarna satt på två sidor om pressläktaren och används både vid fotbolls- och bandymatcher.
– Det är väl fint att läsa upp en laguppställning och kunna tala om vem som gör mål. Det är alltid trevligt och att kunna ha lite musik i högtalarna vid paus och före matchen, tycker Anders Brandt som även är suppleant i Smedjebackens Fotbollsklubbs styrelse.

Tills vidare får fotbollsklubben spela matcher utan högtalarsystem. Foto: Sara Flodin

Stölden upptäcktes den 11 juni då A-damerna spelade mot Kvarnsvedens IK.
– När hon som skulle vara speaker skulle installera i gång sig upptäckte hon att inget hände, förklarar Anders.
Enligt en annan polisanmälan kommunen gjort står att försök till att bryta upp diesellocket på en av anläggningens maskiner gjorts, men utöver detta har tjuvarna inte gjort några synliga spår efter sig.
– De har bara plockat ner högtalarna, inte varit in i själva byggnaden, konstaterar Anders.

Läs fritidschefens kommentar om stölden, klicka HÄR!

Helgen innan stölden genomförde Smedjebackens FK ett derby mot Ludvika Fotbollsklubb. Anders säger att det hade varit en katastrof om de inte hade haft några högtalare vid derbyhelgen.

Helgen innan stölden var det folkfest och derby mot Ludvika Fotbollsklubb på Herosvallen. Foto: Sara Flodin

Denna veckas matcher har genomförts utan speaker och Anders hoppas att kommunen fixar en ny anläggning till hösten. Enligt materialaren har inte klubben något ekonomiskt utrymme för att köpa en egen anläggning så han har en uppmaning:
– Var lite rakryggade och lämna tillbaka högtalarna.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!