ANNONS

Spelarna i Hedemora SK:s flicklag är mellan 7 och 14 år. De är knappt 15 stycken i laget, men vill gärna bli fler.
Foto: Privat

Hockeytjejerna i Hedemora SK vill gärna få fler lagkamrater

HEDEMORA Tjejerna i Hedemora SK:s flicklag vill gärna få fler lagkamrater. “De tjejer som är intresserade får gärna komma och prova, men de bör ha skridskor, hjälm och handskar med sig”, säger lagledaren Maria Vikström.

För ett par säsonger sedan tog Maria Vikström och hennes man Johan över flicklaget i Hedemora SK. Med sig som tränare har de Emelie Elfsberg och målvaktstränaren Joakim Gnipe.
– Varken jag eller Johan har spelat ishockey själva, vi är bara intresserade, så det är värdefullt att ha Emelie och Joakim med. Dessutom brukar vi låna in tränare från andra lag i klubben, säger Maria Vikström.

Tjejerna i laget är mellan 7 och 14 år och de är knappt 15 till antalet.
– Merparten kommer från Hedemora och så har vi fyra från Säter och någon från Avesta, berättar Maria Vikström.

Här är Alva Ekström som är en av tjejerna i laget. Hon började spela för att hon hade kompisar som spelade. Hennes mål är att komma vidare inom ishockeyn. Foto: Privat

Laget tränar tre gånger i veckan, på tisdagar (18.30-19.30) samt lördagar och söndagar (mellan klockan 17.30-18.30). Tjejer mellan 7 och 14 år som vill komma och testa är välkomna till träningarna.
– Vi har lite utrustning att låna ut, men de bör ha skridskor, hjälm och handskar med sig – sedan kan vi nog lösa resten. Och de får gärna meddela på förhand att de vill komma och testa, de kan ringa mig på 0760881714. Vi brukar träffas en halvtimme innan själva träningarna börjar, säger Maria Vikström.

Ella Domeij började spela för att bli bättre än sina kompisar och hon älskar ishockeyn. Hon spelar för att det är roligt och tycker att det är bra med tjejlag. Foto: Privat

Nyligen spelade laget sin allra första match, mot Falun.
– De äldsta tjejerna hade spelat matcher tidigare men detta var första matchen för många av tjejerna. Vi hade hoppats på att spela i en serie denna höst, men det blev ingen då det finns för få tjejer i lagen. Vi får försöka ordna träningsmatcher i stället, säger Maria Vikström.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 51, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS