ANNONS

Elias Ströberg, tränare för Ludvika Hockeys A-herrar, nämner lagandan som viktig för såväl sportsliga som sociala värden. “Det är en känsla som präglar det här laget, jag upplever att vi har väldigt bra sammanhållning.”
Foto: Sonny Jonasson

Hockeykrigare bidar sin tid – 2021 i fokus

LUDVIKA Ludvikas hockeyherrar upplever just nu klubbens kanske längsta periodpaus någonsin. På grund av kända anledningar bortom idrottens räckvidd.

Coachen Elias Ströberg ställer nu in siktet på andra sidan nyår.
– Vi vill inte förhasta oss, utan avvaktar till efter årsskiftet för att då närmare se hur det går att bedriva A-lagsverksamhet, förklarar han.

I nuläget gäller Dalarnas Ishockeyförbunds beslut att pausa all tävlingsverksamhet i länet till och med den sista december.
Sedan ett par veckor har så kallat smittsäkra former av träning emellertid tillåtits efter nära dialog mellan Riksidrottsförbundet, SISU och Folkhälsomyndigheten.
Ludvika HF Lightning väljer ändock att förlänga den i traditionell regi organiserade träningen i ABB Arena tills att 2021 tar sin början.

A-lagets huvudtränare Elias Ströberg rapporterar om känslan som genomsyrar en hockeysäsong olik alla andra hockeysäsonger i mannaminne.
– Under sommaren kände man ett visst hopp, men närmare inför säsong anade man givetvis att det skulle kunna bli en minst sagt annorlunda hockeyvinter.
– Vi har i dagsläget inte hört något från förbundet hur det kan bli med fortsättningen av säsongen och inte minst seriespelet, vi avvaktar och inväntar besked vi kan förhålla oss till, utvecklar Elias.

Han meddelar att man från lagledningens håll under julhelgerna ämnar utvärdera förutsättningar och metoder för att kunna återuppta träningen i början av januari. När man under senhösten inte tränat på is tillsammans har fystränaren Roger Lundin stått i nära kontakt med spelarna för att upprätta en klok strategi för individuell exercis.
– Inför uppehållet körde vi ett möte där alla spelare och ledare fick dryfta sina frågor om den här ovanliga situationen, så alla känner att de på ett tryggt, klart och tydligt sätt vet vad som gäller.
– Vi har också betonat att alla i ledningen finns ständigt tillgängliga för spelarna vad helst det än må handla om, framhåller tränare Ströberg.
Som också inflikar att man till dags dato noterar ett par bekräftade fall av covid-19 hos A-lagsspelarna.

Hockeyhöstens inledande del har sett Ludvika leverera blandad giv från kompetenskontot – dock med klar fördel åt positivt laddade egenskaper.
Efter sex spelade matcher i HockeyTrean Dalarna parkerar man på en fjärdeplats med tio poäng och elva plusmål i statistiken.
– Som helhet kan man säga att vi bitvis spelat både bättre och sämre än väntat. Det har varit lite upp, lite ned, säger Elias.
Och fortsätter:
– Sett till säsongens annorlunda förutsättningar, vilket bland annat innebär att vi är oerhört noga med att vila spelare som har minsta lilla symtom, så finns det en hel del att glädjas åt. Det bor stor potential i den här truppen, understryker han.
De yngre lirarnas turbomaskineri i “grillorna” kompletteras enligt Elias Ströberg väl av de äldres rutin och skarpa blick för spelet.

En allians som skapar lämpligt fundament för den spelidé Elias Ströberg och lagledaren Magnus Sundström implementerar i truppen.
– Vi försöker spela en hockey med hög fart. Vi ska i stor utsträckning gå på mål och skapa mycket trafik framför motståndarnas kasse, förklarar Elias.
– Tycker att vi åker väldigt bra skridskor och söker bra tempo. Tror att vi kan vara något riktigt starkt på spåren.
Elias Ströberg kastar ett öga mot tider som komma skall, och ser där lovande tendenser i såväl klubbens egna verksamhet som samarbetet i “slashlag” man etablerat med Smedjebacken HC.
– Vi har ett väldigt bra samarbete med SHC, med Christer “Hjalle” Hjalmarsson och Gert Gustavsson i spetsen, anför Elias.

Vilket han spår kan ge båda klubbarna extra kliv, driv och hockeyliv för att säkra bra möjligheter att fostra såväl samtidens som framtidens lirare.
– Så här kan vi bygga stomme inom både ungdomslag och A-lag. Jag tror att det här viktiga framsteg och ett sätt att jobba för att främja återväxten i klubbar på mindre orter.
– Vi vill skapa förutsättningar för båda städernas barn och unga att kunna spela hockey, och vi ser ett stort engagemang för sporten som sådan i både Ludvika och Smedjebacken, betonar Ströberg.

Om att i stora mått leva för ishockey och vara coach för Ludvika Hockey 2020/2021:
– Man saknar den sociala biten när det är som nu. Jag är och har alltid gillat det här att arbeta och umgås i grupp, att ge och ta och utvecklas tillsammans.
– Det är en känsla som också präglar det här laget, jag upplever att vi har väldigt bra sammanhållning. Klart man saknar att vara i gång på riktigt, hockey är ju världens roligaste sport, summerar Elias Ströberg.

Facebook

ANNONS

ANNONS