ANNONS

Hjärtinfarktsvården i Falun bäst i landet

FALUN. Falu lasarett har tillsammans med Sollefteå lasarett den bästa hjärtinfarktsvården i Sverige. Det visar en sammanställning från det nationella kvalitetsregistret Swedeheart.

– Det är roligt att vårt hårda arbete ger resultat och vi är naturligtvis stolta över vår fina placering, säger Kristina Hambraeus, verksamhetschef och överläkare Kardiologkliniken Falu lasarett i ett pressmeddelande från region Dalarna.

På Falu lasarett arbetar man bland annat med en sjuksköterskebaserad uppföljning för patienter som fått en hjärtinfarkt, vilket innebär att patienten får träffa specialistutbildade sjuksköterskor redan under vårdtiden på sjukhus, och följs sedan av samma sköterska under uppföljningen.

– Med sjuksköterskebaserad uppföljning får vi en bättre kontinuitet och behandlingen för våra patienter blir enhetlig och strukturerad. Man får träffa erfarna och specialutbildade sjuksköterskor som arbetar i team tillsammans med våra läkare, säger Kristina.

Swedeheart är ett nationellt kvalitetsregister som används för att ge kunskap om hur vården och omsorgen fungerar och kan förbättras. I den årliga indexmätningen har man gått igenom resultat genom hela vårdkedjan som de olika sjukhusen har registrerat i Swedeheart.

Facebook

ANNONS

ANNONS