ANNONS

Nathalie Sohlström, Emma Norlander, Julia Larsson och Solveig Palm.
Foto: privat

Hittaut har blivit en hit i Avesta kommun

AVESTA. I maj startade Hittaut i Avesta och vi kan konstatera att det blev en succé. – Snart är vi uppe i 900 deltagare, berättar Stefan Nyberg i arrangerande Avesta OK.

Hittaut startade i Sverige för 13 år sedan, 2008, och har blivit en succé. Det gäller även för Avesta där många hittills har varit med.
– Vi kan konstatera att succén med Hittaut fortsätter. Snart har vi nått 900 deltagare varav 34 personer har hittat alla checkpoints, berättar Stefan Nyberg.
Hittaut är ett friskvårdsprojekt som har lockat tusentals deltagare i 13 år. Projektet ägs av Svenska Orienteringsförbundet och drivs ideellt av orienteringsklubbar runt om i Sverige.

Avesta OK har tidigare genomfört Naturpasset, men valde i år att arrangera Hittaut för första gången.
Solveig Palm är en av dem som jobbat hårt i klubben med Hittaut, bland annat med sponsorkontakter. Men Solveig är också ute och njuter av Hittaut och rapporterar om trevliga möten i skogen.
– Den senaste helgen ägnade jag mycket tid till att leta checkpoints i Hittaut. Kontrollerna gick bra, men det som överraskade var alla trevliga möten och pratstunder med andra ”hittautare”. Så många positiva Avestabor som jag aldrig trott jag skulle möta med en karta i handen, berättar hon.
Dessutom noterade Solveig att det var många som kommer från andra orter.
– Fastän jag bott i Avesta kommun sedan 1974 och vistats mycket i naturen har jag också hittat nya ”smultronställen”.

Vid checkpoint 44 befinner sig tre tjejer från Ica Kvantum, Nathalie Sohlström, Emma Norlander och Julia Larsson. De berättade att de deltog i friskvårdsutmaningen och att jakten på checkpoints skulle leda till en utlovad fest.
Hittaut pågår fram till och med den 30 september.
– Checkpointsen finns både i skogen och mer centralt. Områdena ligger i Avesta, Skogsbo, Fors, Horndal och Lillsjön, berättar Stefan Nyberg.
Med andra ord: Ta chansen du också att prova på det som så många andra redan gjort.

Facebook

ANNONS

ANNONS