ANNONS

Röststarka kören PRO Rockers, under ledning av Siri Hansson, håller hov för en hälsosamt begränsad men tokpeppad skara musikentusiaster i SPF Seniorerna Falun.
Foto: Inger Söderlund

Hett efterlängtade konserter på Lilltorpet

FALUN Succé gånger tre. Faluns äldre musikfans har blåst liv i livescenen och kört för vad allt nutida tyglar håller.

På Lilltorpet har stora känslor tonsatts och omfamnats av evenemangstörstande publik.
– Intresset var enormt och det har varit otroligt uppskattat, bekräftar SPF Faluns Herbert Carlén.

Carlén meddelar att stora föreningen SPF Falun i likhet med många andra sliter ont för att över huvud taget kunna genomföra rimliga arrangemang för sina medlemmar i nu rådande tider.
– Nästan samtliga våra medlemmar återfinns i någon eller flera riskgrupper, och har därför tvingats att mer eller mindre hålla sig hemma.
– Nu lyckades vi skapa arrangemang på Lilltorpet till vilka man fick föranmäla sig. Och att säga att det fanns ett stort sug efter musikunderhållning är en underdrift, skrattar han.

Konserternas blickfång stavas PRO Rockers, en kör som lät repertoaren ta avstamp i främst det självsvängande 50-talet men också 60-talets slitstarka refränguppbåd.
De totalt tre gigen genomfördes under två onsdagar och i samklang med då gällande restriktioner om 50 personer på samma plats.
– När man då som vi har en stor kör på scenen, så blir det cirka 25 personer i publiken. Sammantaget har 75 mycket glada pensionärer närvarat vid spelningarna, upplyser Herbert Carlén, vars föreningsuppdrag i SPF Seniorerna Falun är som sammankallande i informationskommittén.

Han sammanfattar:
– Konserterna var inte stora till omfattning, men desto större i betydelse och uppskattning. I tider som dessa är vi inom SPF Seniorerna i Falun väldigt glada att vi lyckades få till det här.
– Verkligen jätteroliga spelningar som knöt an till både livskraft och glädje och väckte många minnen, framhåller Herbert Carlén.

Facebook

ANNONS

ANNONS