ANNONS

IBF Faluns herrar växlar nu upp intensiteten på det spelmässiga planet, och om Svenska Superligans nuvarande prognos håller i sig begår man seriepremiär en bit in i oktober. “Man vill alltid utöka och bredda verktygslådan”, berättar assisterande coachen Eric Björk med tanken i taktikbrädets säsongsritningar.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Herrarnas SSL beräknas starta i oktober: “Vi börjar växla upp”

FALUN Snart står allvaret för dörren. En dörr IBF Falun på sedvanligt manér är redo att sparka in. Regerande mästarna skärper nu fokus inför Svenska Superligan 2020/2021.

– Vi jobbar med detaljer för att utvecklas i samtliga lagdelar, berättar assisterande tränaren Eric Björk.

Om skrivande stunds prognos håller är herrarnas upplaga av Svenska Superligan tänkt att braka i gång en bit in i oktober månad. Krister Kalte, ordförande i SSL, klargör.
– Som det ser ut nu puttar vi herrarnas premiär någon vecka framåt för att komma en bit in i oktober, och därav förhoppningsvis möjliggöra för viss publik på matcherna.
– Vi har gjort ett antagande att det under rådande omständigheter inte blir något VM i Helsingfors i december. Och i så fall heller inget SSL-uppehåll, vilket innebär att vi går jämnt upp med den framflyttade säsongsinledningen.

Damerna planeras kunna starta den 26-27 september i enlighet med tidigare skissat scenario.
– Detta då damerna har ett tajtare spelschema och inget VM i år som tar tid från ligaspelet, redogör Krister Kalte.
– Vi upplever heller inte att fler veckomatcher är önskvärt rörande resor och praktiska faktorer. Vi hade möte om det förra veckan och jobbar vidare utifrån detta.

Så ser således nuläget inför SSL-starten ut.
IBF Faluns herrar lägger rimligt nog tonvikten på träning.
Eric Björk, assisterande tränare för de regerande svenska mästarna, vittnar om fortsatt hård exercis.
– Ja, vi ligger kvar på hög träningsnivå.
– Vi har dock trappat ned fysträningen något, och riktar nu mer tid till själva spelet med klubba och boll, förklarar han.

Vilket är tänkt att utmynna i ett Falun troget sina spelmässiga grundidéer, men med en udd som ska drabba motståndarna mitt i veka taktiklivet.
– I det stora hela kommer man känna igen Falun, men jag och “Brolle” arbetar hela tiden med detaljer för att utveckla samtliga lagdelar, berättar Björk rörande sina och huvudtränaren Thomas Brottmans strategiska förehavanden.
– Utan att säga för mycket vill vi bland annat bli mer oförutsägbara och ännu bättre att alternera spelet till vår fördel. Man vill alltid utöka och bredda verktygslådan, fortsätter han.

Nyligen genomförda matchtrippeln “Giganternas kamp” gav Falun en seger och två förluster mot ständige topprivalen Storvreta. För ett IBF Falun som knappt hunnit börja trolla boll den här säsongen var kamperna ingen särskilt konstruktiv historia.
– Vi hade egentligen ingenting att vinna på att spela de där matcherna då vi ännu inte haft något spelmässigt fokus. Storvreta var på en annan plats i träningen än vi. Men vi ska ändå inte få stryk på det sätt som i match 2 och 3, vilket vi efteråt diskuterat i gruppen, redogör Eric Björk.
– Matcherna gav dock svar på var speltekniskt fokus ska ligga, så vi fick vi med oss mycket material att jobba med på den fronten.

I truppen har noterats tidigare skavanker på Emil Johansson, Patrik Rokka dras med en skadad vad och Emil Kalentun hittas också han på skadelistan. Nyheter av upplyftande karaktär är att Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Omar Aldeeb, Casper Backby, Emil Johansson och Johan Samuelsson  är uttagna till landslagslägret i Växjö som pågår till den 6 september.

Eric Björk sammanfattar IBF-herrarnas dagsform.
– Vi kör på bra. Vi börjar växla upp på många håll och kvaliteten blir högre och högre.

Facebook

ANNONS

ANNONS