ANNONS

Marcus Aronsson är mannen bakom vrålfärska metalmonstret Outrage, som nu är aktuella med lika stenhårda som musikaliskt skarpa “Cue the sun”. “Den handlar om att hitta sig själv igen efter en kris. Efter mörkret måste solen få komma fram igen”, berättar Marcus.
Foto: Privat

Outrage – hård musik för hårda tider

DALARNA Outrage är en explosiv nykomling på länets hårdrockshimmel. Gruvdjupt muller förenas med innerlig lyrik. Så här låter vägen hem efter en kris.

En raffinerad metalformation avtäcker nu sin första skapelse.
Raffinerad? Förvisso, men kanske främst riffinerad. Den massiva, sjusträngade gitarrhalsen har en viktig roll.
Kring vilken det broderas och exploderas i parti och minut. En annan sorts kotknackning möter musicerande på mustig nivå.
– Jag startade detta som ett soloprojekt i september 2019. Har länge haft en dröm att skriva låtarna själv och sedan handplocka musiker som sätter sin prägel på dem.
– Min vapendragare tillika trummisen Daniel Liljekvist var den förste jag ringde. Vi har spelat mycket tillsammans och han är för mig första valet.

Orden tillhör Borlängesonen Marcus Aronsson. En 41-årig småbarnsfar med musikaliska meriter från bland annat Cavanaugh och Enica, och vars lyssningsvanor inkluderar såväl Bo Kaspers Orkester och Karin Park som Massive Attack, Refused och Korn.
Efterhand kompletteras visionen av två herrar kända för händiga handlingar i Katatonia respektive Letters From the Colony.
– Daniel spelade upp låten för Niklas Sandin, som blev pepp.
– Och efter mycket letande efter rätt sångare fick jag tag i Alexander Backlund. Han hakade också på, och jag är otroligt stolt och tacksam över att dessa begåvade musiker ville hänga på Outrage-tåget, understryker Marcus.

Resultatet bär den av Backlund kläckta titeln “Cue the sun”. En mångfacetterad tagning av metalliska metoder, som låter individuella glansnummer skina tillsammans med enhetlig skärpa. Marcus Aronsson återger det tanke- och känslomässiga anslaget.
– “Cue the sun” handlar om att hitta sig själv igen efter en kris.
– Efter mörkret måste solen få komma fram igen, och det kan kännas lite overkligt och konstgjort, därav referensen till filmen “The Truman show”.

Den 3 minuter och 37 sekunder långa eskapaden finns nu på plattformar som Spotify, Youtube och iTunes. Maffig ljudkuliss är monterad av Martin Haglund, bekant från bland annat Roadhouse Diet. Livedebuten vilar ännu i framtidens sköte, och det är en framtid som förädlas av finessrika kompositioner från Outrage.
– Fler låtar är på gång till sommaren och hösten, frestar Marcus i samma andetag som han även riktar positiva omdömen till daladomäner som Liljan och Dalhalla.

Utöver det egna låtsnickrandet hoppas han också få bevittna ett par av scenens giganter i liveskepnad.
– Planerar att se Korn och Gojira i Amsterdam, i maj. Om det inte blir inställt, så att säga.
– I sommar är ledigheten efterlängtad, säger Marcus Aronsson.

Outrage – “Cue the sun”
Musiker: Marcus Aronsson (gitarr), Daniel Liljekvist (trummor), Alexander Backlund (sång, lyrik), Niklas Sandin (bas).
Förgrundsfiguren Aronsson gläds åt en flygande start. “Daniel Wärnfeldt på DirtCült har dessutom sponsrat med kläder och även gjort videon till “Cue the sun”. Nu ska det skrivas fler låtar”, fastslår Marcus.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna vecka 15 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS