ANNONS

Handelsbanken kommer att stänga sitt kontor i Avesta och i stället flytta hit, till kontoret i centrala Hedemora.
Foto: Pär Sönnert

Handelsbanken i Avesta flyttar

HEDEMORA/AVESTA. Handelsbanken kommer att stänga sitt kontor i Avesta och i stället flytta till grannkommunen Hedemora. Detta gäller från och med den 26 juli.

Fredagen den 23 juli stängs Handelsbankens kontor i centrala Avesta. Från och med måndagen den 26 juli har verksamheten i stället flyttats till Hedemora och kontoret på Åsgatan i centrum. Hela personalstyrkan följer med i flytten till Hedemora
Detta är ett i raden av Handelsbankens kontor som stänger i Dalarna. Tidigare i år stängde man kontoret i Grängesberg, Ludvika kommun, och veckan före midsommar stänges kontoret i centrala Säter vars kunder i fortsättningen hänvisas till kontoret i Borlänge.

Så här sade Caroline Forsberg, länschef för Handelsbanken i Dalarna, till Annonsbladet om beslutet att stänga kontoret i Säter:
– Bakgrunden till vårt beslut att stänga ett antal kontor är att våra kunders efterfrågan förändras och vi följer den som vi alltid har gjort. Numera görs 98 procent av våra bankärenden digitalt och kunderna besöker våra fysiska lokaler alltmer sällan.
Hon fortsatte:
– När kunderna kommer in på våra kontor efterfrågar de allt oftare mer komplex och fördjupad rådgivning. För att kunna möta våra kunders efterfrågan gör vi nu en satsning på att göra våra digitala tjänster ännu bättre samtidigt som vi kommer att utveckla vår kundtjänst på telefon. Dessutom kraftsamlar vi kompetens på färre orter för att kunna möta upp kundernas krav på mer specialiserad rådgivning. Våra kontor är fortsatt väldigt viktiga för oss och våra kunder och Handelsbanken kommer även efter förändringen vara den bank som har flest kontor, sade Caroline Forsberg.

Facebook

ANNONS

ANNONS