ANNONS

Jonny Nilsson, Bäsinge slakteri, har tilldelats utmärkelsen Årets landsbygdsinsats.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Han har gjort en utmärkt landsbygdsinsats

AVESTA Jonny Nilsson, Bäsinge slakteri, har tilldelats utmärkelsen Årets Landsbygdsinsats av Folkare Landsbygdsforum.

Varje år utser Folkare Landsbygdsforum Årets Landsbygdsinsats, en utmärkelse som går till den förening, privatperson eller företagare som på ett föredömligt sätt bidragit till landsbygdens utveckling och attraktionskraft i Avesta kommun. Något som Jonny Nilsson har gjort.
Avesta kommun skriver på sin hemsida att vi blir alltmer medvetna om värdet av att äta lokalproducerad mat. “Bäsinge slakteri är ett välskött lokalt slakteri som bidrar till färre transporter och god djurvård.”
Verksamheten växer och Jonny Nilsson berättar att antalet arbetstillfällen kan komma att utökas med tre-fyra redan till hösten.
Utmärkelsen bestod av ära, tavla, och ett stipendium på 5 000 kronor som delades ut av Folkare Landsbygdsforums ordförande Blerta Krenzi.

Nätverk
Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun och Landsbygdsforum är Avestas kommunbygderåd.
Landsbygdsforum bildades vid ett öppet, offentligt annonserat möte om lokal utveckling anordnat av Avesta kommun år 2008, och har sedan dess fortsatt sin verksamhet.

Facebook

ANNONS

ANNONS