ANNONS

“Det här är verkligen jätteroligt, en enorm laginsats”, jublar Cornelia Eriksson, lagkapten i Falu IF:s damlag. Som efter en mycket övertygande säsong säkrat seriesegern i Damtvåan västra.
Foto: Jessica Ivarsson

Guldyra för seriesuveränen

FALUN Omedelbar succé. Falu IF:s damer har skrinnat fram som en skenande ångvält i vinterns seriespel. En återkomst som resulterar i totalseger med grandiosa förtecken.

– Det här laget har verkligen hittat varandra på ett fantastiskt vis, fastslår lagkaptenen Cornelia Eriksson.
Faludamernas comeback i seriesammanhang blev en framgångssaga av bästa klapp-klapp-kaliber.
Tränaren Johnny Gers har förfogat över ett spelhungrigt och målglatt gäng i tabellen tillhörande Damtvåan västra.
Efter 12 spelade matcher noteras Falu IF-tjejerna för 9 segrar, 1 oavgjord och blott 2 förlustmatcher.

Målskillnaden bevisar nämnda orkanstyrka framåt, likväl som förmåga att spika igen i egen zon. 99 inkasserade kassar kontra bara 38 insläppta
ger en imponerande plusstatistik om hela 61 måls positiv differens.
Cornelia Eriksson är lagkapten och en av damhockeyns drivande motorer. Förutom det egna spelandet är hon en av två tränare för utvecklingslaget samt sitter med i både styrelse och sportkommitté.
– Det här är verkligen jätteroligt, en enorm laginsats.
– Intresset för damhockeyn har exploderat här i Falun, och vi planerar att starta ett till utvecklingslag, avslöjar hon.

I dagsläget är det ej spikat huruvida klubben väljer att kliva upp i Damettan västra. Pusselbitar behöver falla på plats.
Cornelia har en tämligen tydlig bild av vad som kan komma att krävas.
– Vi behöver få in fler folk runt laget. Att avancera en division innebär lite högre insats på flera håll. Vi ska utvärdera, utveckla och jobba internt med det här så vet vi sannolikt framåt sommaren mer bestämt hur vi ska göra, redogör Eriksson.
Som i samspel med lagkamraterna nu kan åtnjuta guldmarinerade efterdyningar och även se fram emot värdskapet för en hemmacup i slutet av mars. Därtill också en välgörenhetsmatch för Barncancerfonden där man i symbios med A-herrarna möter Team Rynkebys kändistäta lag.

I ett större perspektiv ser Cornelia stora styrkor i de rödblåvita damerna.
– Det vore givetvis roligt att gå upp i division 1, men inte till vilket pris som helst.
– Det är bra fart runt damhockeyn i Falun och vi ska bygga klokt för framtiden. Oavsett om vi kliver upp eller ej så är jag övertygad att damverksamheten kommer att växa ytterligare, understryker Cornelia Eriksson.

Facebook

ANNONS

ANNONS