ANNONS

Luossastugan i Skattlösberg.
Foto: Privat

Guldkant med Dan Andersson

LUDVIKA Under månadsskiftet juli-augusti kommer bygden kring Ludvika att förgyllas av musik, dans och poesi när Dan Andersson-veckan hålls på riktigt igen, efter två år med pandemi. – Vi är väldigt glada över att kunna arrangera det här och vi hoppas på ett fint år nu efter pandemin, säger Anna Silfverin, en av arrangörerna.

Veckan inleds den 30 juli i Luossastugan i Skattlösberg. Där bjuder Luossastugans guider på berättelser och musik om och med Dan Andersson.
På kvällen blir det fullt ös på Stället vid sjön Väsman där visfestivalen Kontraband pågår. Till festivalen kommer bland andra Fröken Elvis, Finn Zetterholm och Mika Olavi. Den som är sugen på att dansa kan göra det i Abborrberg där Aborrbergets byalag bjuder upp till dans.

Den 3 augusti blir det kulturfrukost på Sunnansjö hembygdsgård med Anna Ihlis och Hanna Enlöf som sjunger tonsatt poesi.
På Cassels konserthus i Grängesberg sjunger Sofia Karlsson sin Dan Andersson-repertoar den 5 augusti.
– Det blir en lång vecka med en blandning av artister. Vi ser att vi har många nya artister på programmet i år också.

Till exempel kommer Carl Norén, känd från Borlängebandet Sugarplum Fairy, att framföra sina tolkningar av Dan Anderssons dikter på Luossafesten. Efter tio års uppehåll, släppte han soloalbumet ”Svarta ballader” i januari i år.
Dan Andersson-veckan är en kulturvecka men också en kulturmiljövecka enligt Anna Silfverin.
– Nästan alla platser där vi har evenemang har anknytning till Dan Andersson. Vid Bränntjärnstorpet, där har vi Sara Parker och Göran Greider, det blir spännande. Och i den vackra miljön på Brunnsvik har vi också ett roligt program med Dan Andersson-sällskapet.

Facebook

ANNONS

ANNONS