Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Tredimensionell målning av Katarina Warrenstein.
Foto: Pressbild

Gruvmiljö inspiration för sommarens konst i Norberg

NORBERG. Under sommaren visar fem etablerade konstnärer sina verk dels på Maskinhuset i Kärrgruvan, dels på Galleri Norberg.

Utställningen i Kärrgruvan kallas “Schakt” och hade vernissage den 29 juni. Den knyter, med olika konstuttryck, an till gruvorterna i Norberg.
Konstnärerna som deltar i utställningen heter Maria Backman, Mariana Ekner, Christina Göthesson, Hanna Sjöberg, Katarina Warrenstein.
– I Maskinhuset har vi inspirerats av det vackra rummet med stora fönster och fint ljus till att göra rumsliga installationer, säger konstnären Maria Backman.

Maria Backman. Foto: Lisa Björklund

Samma konstnärer visar även konst på Galleri Norberg i sommar. På utställningen, som har vernissage den 10 juli, visas verk i mindre format.
– Vi har, på olika sätt och i olika grad, haft platsen – gruvmiljön med sin historia och skogen – som klangbotten när vi jobbat inför utställningarna, säger Maria Backman som på Galleri Norberg visar fem akvareller hon kallar: “Ett manifest för det obestämda”.

“Ett manifest för det obestämda” av Maria Backman. Foto: Pressbild

Christina Göthesson å sin sida visar verk på galleriet som har koppling till de verk hon visar på Maskinhuset i Kärrgruvan. Dessa kallar hon: “installation S Ä R S K I L D smittad zon”. De består av en akvarellmålning och två tuschteckningar.
– Mina tankar handlar om instängd eller utestängd och tänker på de varningsskyltar som finns/fanns om att inte tillträda skogen, säger Christina Göthesson.

“Vårljus Forest” av Christina Göthesson. Foto: Pressbild

 

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!