Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
I höst börjar bygget av den nya idrottshallen vid Maserhallen. Då kommer de här parkeringarna att försvinna men ersättas av ännu fler tillfälliga bakom “gamla” Maserhallen.
Foto: Karin Diffner

Grönt ljus för nya Maserhallen

BORLÄNGE. Nu har politikerna enhälligt gett bygglov för nya Maserhallen. – Det känns jättebra för vi vet ju att skolomflyttningarna kräver fler idrottshallar, säger Jussi Nieminen Jusola (S).

Den nya idrottshallen ska som vi tidigare berättat om ligga mellan nuvarande Maserhallen och Soltorgsgymnasiet. Den är 4 915 kvadratmeter stor och rymmer en bollhall som kan delas i tre hallar, en gymnastikhall och en hall för kampsporter.
– Skolans behov är lagstadgade och det är de som har fått styra, säger Jussi Nieminen Jusola som är ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.
Men även föreningar ska flytta dit sin verksamhet så småningom.
– Jag har förståelse för att vissa föreningar inte tycker att det blev som de tänkt sig, men jag hoppas att de på sikt ändå ska tycker att det blev så bra det gick, säger Nieminen Jusola.

Han säger sig ha stora förhoppningar även när det gäller renovering av gamla Maserhallen som också planeras på sikt. Diskussioner pågår också om vad som ska hända med Aquanova.
– Det vore ju trevligt med ett äventyrsbad, men det är ju svårt att få driften att gå runt och det måste gå ihop ekonomiskt.
En annan fråga många ställer sig är vad som händer med parkeringar runt Maserhallen eftersom den nya hallen byggs just på den östra parkeringen. Svaret ger fastighetschefen Johan Thurin:
– Det kommer att bli tillfälliga parkeringsplatser bakom Maserhallen. Fler än de som finns där i dag.
Nu pågår också ett arbete med att planera var nya permanenta p-platser ska anläggas.
Sedan nämnden enhälligt sagt ja till bygglovet påbörjas ett projekteringsarbete där de sista detaljerna ska finslipas. I höst väntas entreprenören Byggpartner påbörja bygget som ska vara klart 2027.
En preliminär investeringskostnad på 380 miljoner har klubbats, men i den ingår också vissa åtgärder i “gamla” Maserhallen.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!