ANNONS

Georg Karlsson hedras med egen gata i Framtidsdalen. Från vänster Göran Sims, Jan Bohman, Gudrun Westlund, Peter Hultqvist, Laila Norelius, Thage G Peterson, Lars Sims, Iréne Sims.
Foto: Veronica Rigtorp

Georg Karlssons gata invigd

BORLÄNGE. Makthavare från då och nu, hyllade Georg Karlsson postumt. Hans insats för Borlänge är omfattade och detta vittnade både före industriministern Thage G Peterson och nuvarande förs

– Fantastiskt att få vara med om det här efter 14 år, utbrast en glad Laila Norelius, som lagt en motion 2004 om att hedra minnet av George Karlssons gärning med en gata, torg eller liknande.
Inbjudna till avtäckningen av gatuskylten var även några av kommunalrådet George Karlsson anhöriga; Gudrun Westlund, Iréne och Göran Sims, samt Lars Sims.
– Det här skulle ha varit gjort för tio år sedan, säger Göran Sims som följt debatten.
Lars Sims håller med och tillägger:
– Det blev ju ändå bra till sist, rätt gata kan man tycke, med Dalarnas science center.
Det var en av Georg Karlssons tio visioner i den omtalade blåboken.
Något även Jan Bohman (S) tog upp i sitt tal, då han berättade om hur han hittat den omtalade framtidsboken när han rotat i bokhyllorna i sitt rum efter något intressant och användbart från sin föregångare.

Blåbokens vision om Framtidsdalen fanns även med i före detta talmannen och industriministerns tal.
Thage G. Peterson fina och varma tal, visade på George Karlssons omfattande livsverk, men också på honom som människa överlag: “Georg Karlsson tillhör den grupp människor som jag tyckte att det var meningsfullt att umgås med och tala med. Hans starka engagemang för vanliga människor, för golvets folk och för utsatta människor i samhället var befriande att ta del av”.
Försvarsminister Peter Hultqvists tal innehöll så väl historik från förr som likheter med dagens samhälle.
– En stark lokal vilja och en regering som var beredd att bidra, gav stöd till Teknikdalens tillkomst.

Dammgatan i Framtidsdalen bytt namn till George Karlssons gata i och med att Thage G Peterson, Peter Hultqvist, Jan Bohman och Laila Norelius avtäckte gatuskylten.
Georg Karlsson var kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Borlänge, han avled 2003.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 15 2019. 

Facebook

ANNONS

ANNONS