Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
EXTRAMATERIAL

Går du med värk i onödan?

“Jag kan röra mig fritt, vilket jag inte kunnat på minst 10 år” – Nöjd kund

 

Vilka är det som söker sig till er?
Jag behandlar de mest förekommande smärtorna i kroppens muskler och leder, så vem som helst kan komma. Från ung till vuxen, man som kvinna. Livskvaliteten minskar oftast vid långvarig värk och det är lätt att isolera sig då man inte vill eller kan umgås med andra människor. Då är det viktigt att man tar hjälp.

Några exempel på olika typer av smärta folk söker hjälp för: Diskbråck, artros, nervsmärta, ryggskott, endometrios, inflammation, whiplash, migrän, tennisarmbåge, hälsporre, spinalstenos, frozen shoulder etc.

Vad erbjuder ni för behandling?
Jag använder mig av laserutrustning utvecklad och tillverkad i Sverige, vilken är CB-certifierad för en säker användning. Medicinsk laserbehandling är väl dokumenterat i den vetenskapliga litteraturen. Medicinsk laserterapi gör inte ont och är fri från biverkningar. Vissa upplever en trötthet efter behandlingen. En del kan känna en ökad smärta kort efter, vilken är övergående. Vi utövar även halvkroppsmassage. Både klassisk- och avslappningsmassage i kombination med medicinsk laser för att förbättra blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan skelett och muskler.

Att kunna hjälpa en annan människa med svåra smärtor är min belöning. Att efter behandling få se patienten le, känna sig gladare, ha framtidstro och känslan av ökad livskvalitet. Varje patient har en timme till förfogande, viktigt att bli sedd och lyssnad på. Jag bryr mig om kunden ”Hela vägen”. Behandling sker efter en noggrann medicinsk kontroll av patientens besvär. Alla behandlingar och bakgrundsdata dokumenteras enligt Hälso- och Sjukvårdslagen. Givetvis gäller tystnadsplikten.

Jag som driver Smärtkliniken Dalarna heter Åke Enander, legitimerad sjuksköterska samt certifierad medicinsk laserterapeut vid Naprapathögskolan i Stockholm.Jag har tävlat inom kraftsport på elitnivå under 90-talet. 1998 blev jag utsedd till Dalarnas starkaste man vilket innebar att jag kvalificerade mig till att delta i en SM-deltävling till Sveriges starkaste man. Jag blev tyvärr skadad och fick svåra smärtor under en lång tid. Vet därför hur smärta påverkar individen, sociala livet och även de nära anhöriga. Det är med min erfarenhet utav långvarig smärta som jag har lätt att sätta mig in i patientens och de anhörigas situation.

Gå in på Boka Direkt och boka tid. Snabbt och enkelt. Använd gärna friskvårdsbidraget.

 

Smärtkliniken Dalarna är en kvalitetssäkrad och evidensbaserad verksamhet som har funnits sedan 2013. Jag har hjälpt många människor att bli av med sina smärtor och i vissa fall minskat dem avsevärt. Visionen är att förbättra hälsa och livskvalitet.

Fakta Smärtkliniken Dalarna

Öppet: Mån-Fre 9-17 (endast tidsbokning)

Adress: Tullkammareg. 2, Falun
Tel: 072-589 32 00  –  023-320 00

Hemsida: smartklinikendalarna.se
E-post: smartkliniken.dalarna@telia.com
Social media: Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!