ANNONS

Nea Holman, i rutiga byxor, tycker att det är så kul att dansa att hon inte märker att hon motionerar. På köpet har hon också fått nya kompisar.
Foto: Sara Flodin

Fullt krut med dansen i Säter

HEDEMORA/SÄTER. I höst etablerar Sinclairs Dala Dansstudio en ny dansskola i Säter. Sedan tidigare driver de verksamhet i Leksand, Borlänge och Falun. Företaget håller kurser i allt från balett till barndans. – Vi undervisar tävlingsdansare i disco, hip hop och pardans som bugg, latin och standard, men även motionsdans och kör sammanlagt 120 klasser i veckan, säger Jessica Kåla som har dansat sedan åtta års ålder och är den som driver företaget.

Tillsammans med ett 40-tal andra danspedagoger undervisar Jessica i de olika dansklasserna.
– Alla lärare är utbildade och i Säter kommer vi ha danslekis för barn i tre-fyra års ålder, barndans för fem-sex-åringar, discostreet för årskurs ett till tre samt dancemove som är en vuxenklass för 30-plussare. Det sistnämnda är en energifylld dans med en blandning av disco, hip hop och jazz, förklarar Jessica och lägger till att man får vara med även om man ännu inte fyllt 30 år eftersom även personer som är något yngre är välkomna till den träningen.

Tejde Göransson har dansat jazz commercial sedan i höstas och vill inte missa ett tillfälle. Här finslipar hon och danspedagog Tilda Wikholm inför kommande dansuppträdande.
Jessica Kåla har drivit Sinclairs Dala Dansstudio sedan 2018 och vidgar denna höst verksamheten till Säter.

Dansstudion kommer hyra in sig i Kungsgårdsskolan och denna höst börjar alla kurser på nybörjarnivå.
Jessica tycker inte att det gör något att lokalerna i Säter saknar speglar.
Sinclairs Dala Dansstudio startade första dansstudion i Borlänge 2018.
Jessica har själv dansat mycket pardans, balett, modernt, jazz, disco och hiphop. Hon är även utbildad domare.
– Jag brinner för kommunikation, pedagogik, ledarskap och utveckling av människor, säger Jessica Kåla som varit restaurangchef på McDonalds, jobbat med ledarskap inom logistik och varit avdelningschef på Ikea i Borlänge.

Inför hösten kommer Sinclairs Dala Dansstudio erbjuda Säters skolor och förskolor dansundervisning på idrottslektionerna.
– Det är gratis och vi gör så inför kursstart för att marknadsföra oss.
Jessica säger att intresset för danskurserna varit stort och att de redan fått en hel del bokningar av danssugna personer boende i både Säter och Hedemora.
– Vi ser till att alla som vill får en möjlighet att vara med och dansa, lovar Jessica.
Hon avslöjar också att personer hört av sig för att de vill att hon ska starta dansskolor i deras områden, men att det inte finns några planer för detta i nuläget.
– Nu kör vi fullt krut med dansen i Säter!

Jessica Kåla driver Sinclairs Dala Dansstudio.

Facebook

ANNONS

ANNONS