ANNONS

Fritidsutskottet i Säters kommun föreslår att det ska skapas en fritidsbank i kommunen. “Det kommer att få flera goda effekter, säger kommunalrådet Mats Nilsson (S).
Foto: Mikael Eriksson

Fritidsbank föreslås i Säter

SÄTER. Fritidsutskottet i Säters kommun föreslår att det ska skapas en fritidsbank i kommunen. Syftet med fritidsbanken är att låna ut sport- och friluftsartiklar.

Genom att öppna en fritidsbank i Säters kommun hoppas fritidsutskottet att skapa en möjlighet för fler att idrotta eller ägna sig åt friluftsaktiviteter.
– Detta är både ett ekonomisk och miljömässigt projekt, som kommer att få flera goda effekter, säger kommunalrådet Mats Nilsson (S), som även är ordförande för fritidsutskottets, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att fler ska kunna utöka de fritidssysselsättningar som de vill, genom att låna sport- och friluftsartiklar från fritidsbanken.
– Utrustning kostar. På så sätt är detta en satsning på jämlika förutsättningar på fritiden. Miljömässigt är det bra att utrustningen kommer till användning, och inte slängs eller står oanvänt i något förråd, säger Mats Nilsson.
Om fritidsbanken öppnas så kan den även komma att erbjuda daglig sysselsättning för personer med funktionsnedsättningar.
– Det här är arbetsuppgifter som är mycket lämpliga, och socialförvaltningen är en samarbetspartner i detta, säger Mats Nilsson.

Härnäst ska kommunstyrelsen fatta beslut om fritidsbanken. Om det beslutas att den ska inrättas så kommer fritidsbanken att använda sig av befintliga lokaler. Finansieringen av fritidsbanken beräknas till 150 000 kronor.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 23 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS