ANNONS

Det i vispopens värld välorienterade Orsakan frigör på Kvinnodagen nya singeln “Till dig”.
Foto: Filippa Andersson/skärmdump från Orsakans Instagram

Frigör känslostark singel på Kvinnodagen

Pia Olofssons tagning av vispop bär tilltalet Orsakan.Nu släpper hon ny singel på Kvinnodagen den 8 mars.

Låten, titulerad “Till dig”, behandlar ett lika otäckt som tyvärr ständigt aktuellt ämne – sexuella övergrepp.
Pia Olofsson framhåller inför release goda samarbetstentakler i såväl Falun som Borlänge. Vilket ger vid hand att en för ändamålet särskilt skapad, unik konstutställning ska visas i fönstren tillhörande Café Aroma i Borlänge.

Konstverken i fråga bär expressiva element förevigade av elever på Lugnetgymnasiet. Element som frammanats ur elevernas tolkning av toner och lyrik i just Orsakans nya singel “Till dig”.

– På Kvinnodagen kommer även min låt spelas på repeat utanför Café Aroma, så man kan höra låten och se konsten samtidigt, meddelar en lika entusiastisk som i sakfrågan engagerad Pia Olofsson.

“Till dig” – Orsakans totalt tredje singel – presenteras i hennes digitala forum som bärare av påtagligt känslostark innebörd. “Det känns inte som att det är jag som sjunger längre. Det är som att min strupe är en kanal för alla kvinnors ångest, rädsla, ilska och förtvivlan.”
– Den handlar om sexuella övergrepp och är tänkt som en tankeställare, men också som en låt att hitta styrka i. Något som kan få en att känna sig lite mindre ensam.
Mer information och material i riktning Orsakan hittas på artistens sociala medier.
Foto/grafik: Filippa Andersson
Facebook

ANNONS

ANNONS