ANNONS

Tandläkarna Degerman är en av Säters nyetablerade företag. Under företagsdagarna fick de besök av kommunfolk. Från vänster tandsköterska Åsa Andersson, tandläkare Linda och Johan Degerman, i stolen sitter kommunalrådet Mats Nilsson, (S), kommundirektör Pär Jerfström, näringslivschef Helena Åkerberg- Hammarström och tandsköterskan Gunnel Lindell.
Foto: Veronica Rigtorp

Företagsvecka i Säter med många möten

SÄTER. Tandläkarna Malin och Johan Degerman var ett av fyra företag som fick besöka av kommunledningen och näringslivschefen under Säter företagsdagars första dag.

I år var det premiär för Säters företagsdagar. Syftet med dagarna är att sätta extra mycket fokus på företagsamheten och företagarna i kommunen. Dagarna är också ett tillfälle att belysa vikten av ett gott näringslivsklimat.
Under dagarna fanns det aktiviteter både för företagarna och av företagare. Även inom kommunens organisation lyftes företagsfrågorna extra under veckan.

Vid företagsbesöket hos tandläkarna Degerman förklarade Säters kommuns näringslivschef Helena Åkerberg- Hammarström hur viktigt det var för kommunen att komma ut och besöka företagen, och lyssna in vad de gör.
– Vi är ute på företagsbesök även när det inte är företagsveckor, poängterade Helena Åkerberg- Hammarström.

Makarna Malin och Johan Degerman företag är en nyetablering i Säter, som öppnade dörrarna till sin tandläkarmottagning för ett år sedan, i gamla pastorsexpeditionen.
Byggnaden har genomgått en totalrenovering, inkluderat alla specialkrav som till exempel blyväggar.

Paret Degerman jobbade sju år inom folktandvården i Mariestad efter examen, innan de flyttade till Malins hemstad Säter.
– Första tiden jobbade vi i Kvarnsveden för det fanns inga tjänster lediga här, berättar Malin Degerman.Till en början jobbade bara maken Johan och tandsköterskan Gunnel Lindell på mottagningen. Men ganska snabbt behövdes även Malin och ytterligare en tandsköterska och en tandhygienist.

Med gott om plats, två behandlingsrum och andra tillhörande rum, har de nu nästan växt ur huset på ett år.
Ett tredje rum håller på att färdigställas för ytterligare en tandläkarstol, som de hoppas kunna investera i under hösten.

Det var även företagsbesök hos Gustafs Alpacka gård, PP Rental och Kablego.
Exempel på andra aktiviteter under veckan var; drop-in rådgivning om upphandling och även med nyföretagarcentrum, nätverksträff med Visit Dalarna och öppet hus på näringslivsenheten. Veckan avslutades med Säter Företagsfest på lördagen.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 14 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS