ANNONS

Till vänster: Felicia Larsson, från Långshyttan i Hedemora kommun, utsågs till Årets ungdomsföretagare med sitt företag FL Swimwear. Till höger: CTEK, med säte i Vikmanshyttan i Hedemora kommun, utsågs till Årets företag på Stjärngalan. Priset togs emot av Marcus Korsgren och Eva Martinsson. Obs: Bilden är ett montage. Foto: Patrik Eriksson/Dalarna Business

Företagare prisades på Stjärngalan

DALARNA Årets upplaga av företagarfesten Stjärngalan fick bli en digital prisceremoni, som sändes den 27 januari. Totalt delades åtta priser ut under kvällen. Och vinnarna är…

Årets Nyföretagare: Fredrik Hoel, AnnaMaria Löffler, Mattias Rytterkull, Lars Flodman och Kenneth Lind – Simplitude AB, Borlänge.
Motivering: “Företaget drivs med människan i centrum och med foten in i framtiden. På kort tid har man framgångsrikt byggt en verksamhet som är lönsam och hållbar för både kunden och det egna företaget. Med mångårig erfarenhet, enkelhet och attityd hjälper man företag och organisationer som strategisk innovationspartner inom digitala effektiviseringar. Den digitala framtiden är redan här…”

Årets Nyföretagare blev Fredrik Hoel, AnnaMaria Löffler, Mattias Rytterkull, Lars Flodman och Kenneth Lind, på Simplitude AB i Borlänge. Foto: Privat

Årets Exportföretag: Morakniv AB, Mora.
Motivering: “Trots överfull produktion härdade man ut och företaget finslipar nu på byggplanerna för att möta framtidens behov. Plast byts mot trä, vilket bidragit till att erövra nya kunder i premiumsegmentet världen över. Ett företag som är vasst i dubbel bemärkelse.”

Årets Ungdomsföretagare: Felicia Larsson – FL Swimwear AB, Långshyttan.
“Ett problem för många ser nu lösningen genom entreprenörens genomarbetade affärsidé. Det är inte bara hållbarhet och kvalité i fokus utan även människor. Allt är unikt – från idé till produkt – där en världsmarknad redan har börjat öppna sig. Från att själv ha upplevt problem till att lösa dem för andra, gör att simturen bara har börjat”.

Felicia Larsson, från Långshyttan i Hedemora kommun, utsågs till Årets ungdomsföretagare med sitt företag FL Swimwear. Foto: Patrik Eriksson/Dalarna Business

Årets Företag: CTEK AB, Vikmanshyttan.
“Det som startade i huvudet på en nyfiken kille i en bruksort i södra Dalarna förser idag stora delar av världen med ny teknik. Företaget sätter Dalarna på kartan och har nyligen blivit utsett till en av Sveriges mest attraktivaste arbetsplatser. Nu bygger man vidare på sitt stolta arv för att bli än mer framgångsrik i framtiden”.

Årets Nytänkare: Simon Hedlund – Booksquare AB, Borlänge.
“Överallt möter vi behovet av omställning i samhället. Resurshushållning, transporter och koldioxidutsläpp är några av de faktorer som ska hanteras i framtida hållbara affärsmodeller. När traditionella branscher inte leder omställningen, så kan initiativet komma från användarna själva. Årets Nytänkare är ett lysande exempel på hur digitalisering kan medföra att bekvämlighet, ekonomi och hållbarhet går att förena och att företag som normalt gärna trycker även är mottagliga för trycket från sina kunder”.

Simon Hedlund, på Booksquare AB i Borlänge, fick pris som Årets nytänkare. Foto: Privat

Årets Företagsledare: Lars Lindblad – MVUS AB, Smedjebacken.
“Här möter vi den genuine ledaren som bygger från grunden. Genom att få individerna i sin organisation att må bra, prestera och växa så bygger företagsledaren det långsiktiga och hållbara laget. Med ett mycket varmt hjärta och snälla ögon får ledaren människor att våga och nyttja sin fulla potential vilket är stommen i företagets framgång”.

Årets företagsledare blev Lars Lindblad, som är vd för MVUS AB, Smedjebacken. Foto: Patrik Eriksson/Dalarna Business

Årets Varumärke: CTEK AB, Vikmanshyttan.
“Med underhållande spänning har företaget tagit sig till börsen med ett varumärke som innehåller både upphovsrätt och teknik. Med hjälp av en fulladdad glassmaskin på kontoret och patenterade high tech-produkter sätter man Vikmanshyttan på världskartan”.

CTEK vann även priset Årets varumärke. Priset togs emot av Florent Pellissier och Nina Kotoneva. Foto: Patrik Eriksson/Dalarna Business

Årets Dalaprofil: Rickard Lyko, Vansbro.
“Årets Dalaprofil är en extremt driven person som gått från hobby till affärsverksamhet och utvecklingen går framåt hela tiden. Personen är modig i sina beslut och styr med stark målmedvetenhet mot nya högt uppsatta mål. Personen är ingen förvaltare utan expanderar och nyttjar bygdens kvaliteter på bästa sätt. Företaget lanserade tidigt egna produkter som även de når ut till andra länder. Bland tusentals artiklar och många varumärken navigerar han bland hyllorna i det nyutbyggda lagret. Hår och skönhet är hans signum och nu kammar han till sig inför kommande utmaningar. Vi säger som ett av de välkända varumärkena: “Because He´s Worth It”.

Fotnot: Stjärngalan arrangeras av Dalarna Business, som är en förening av företag i Dalarna. Den digitala prisceremonin går att se i efterhand på www.stjarngalan.se.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 6, 2022

Facebook

ANNONS

ANNONS