Alla vinnarna, förutom årets nyföretagare, fångade på samma bild. Från vänster: Fredrik och Ulrika Nygren, Annemarie och Ben de Vries, Emelie Wester, Christoffer Tiurinen samt Steven, Nina och Jimmy Järudd.
Foto: Anna-Maria Nordström/Företagarna Säter

Företagare hyllades i Säter

SÄTER. Företagsamheten i Säters kommun hyllades på företagarfesten då företagare prisades i fem kategorier. Företagarfesten ägde rum på Skedvi bröd som var fylld till brädden med företagare som hade samlats för att fira vinnarna. Över 100 personer närvarade på festen.

Priset Årets Företagare gick till Ulrika Nygren och Fredrik Nygren, ViNi Ekonomikonsult AB. De kommer därmed att gå vidare till organisationen Företagarnas regionfinal. Därifrån kan de även ta sig vidare till den nationella finalen.
– Det är fantastiskt kul att vara nominerad och ännu mer fantastiskt att vinna, säger en glad Fredrik Nygren i ett pressmeddelande.
Årets Unga företagare blev Christoffer Tiurinen och Emelie Wester, Säters Cykel & Motor AB, som också kan ta sig vidare ända till den nationella finalen.
– Det här trodde jag inte, säger en chockad Emelie direkt efter vinsten.
– Det finns så många grymma företagare i kommunen. Det är kul att få det här priset. Extra roligt när man lägger ner sin själ i det man gör, säger Christoffer.

Drygt 100 personer hade samlats i Skedvi Bröds lokaler där Företagsfesten ägde rum. Foto: Anna-Maria Nordström/Företagarna Säter

De lokalt instiftade priserna gick till:
Årets Nyföretagare: Lisa Grönoset och Sandra Sjöberg, Silverringens Kakleri AB
– Det känns så roligt, säger Lisa och Sandra.
Årets Värdskap vann Ben och Annemarie de Vries, Säters Camping.
– Det kändes kul att bli nominerad och vinsten känns som en signal om att vi gör rätt och att det blir uppskattat det vi gör, säger en glad Ben.

Priset Årets Säterambassadör gick till Nina Järudd, Jimmy Järudd och Steven Järudd på Järudds Bil AB.
– Det är en ära att få priset, säger Jimmy.
– För oss är det här det största priset, att vinna på hemmaplan, säger Nina.
Företagarfesten arrangerades av Företagarna Säter i samarbete med Säters kommun, Södra Dalarnas Sparbank, Bilkompaniet och Volvo.

Årets Företagare blev Ulrika Nygren och Fredrik Nygren, ViNi Ekonomikonsult AB. Årets Unga företagare blev Christoffer Tiurinen och Emelie Wester, Säters Cykel & Motor AB. Foto: Anna-Maria Nordström/Företagarna Säter

Årets Företagare: Ulrika Nygren och Fredrik Nygren, ViNi Ekonomikonsult AB.
”Förankrade i det lokala näringslivet med engagemang upplevs årets företagare som en trygghet för såväl etablerade som nya företagare. Här finns alla åldrar representerade och med lång erfarenhet och bred kunskap erbjuds kunderna den bästa upplevelsen. Stämningen präglas av en flexibilitet som ger möjlighet att kombinera jobb och familjeliv. Tillväxt byggd på ursprunglig magkänsla, ett bra nätverk och ett gediget arbete har gett eko, prisats och omnämns i branschen”.

Årets Unga företagare blev Christoffer Tiurinen och Emelie Wester, Säters Cykel & Motor AB. Foto: Anna-Maria Nordström/Företagarna Säter

Årets Unga företagare: Christoffer Tiurinen och Emelie Wester, Säters Cykel & Motor AB.
”Med energi, båda fötterna på jorden, hjärtat på rätt ställe och ett engagemang utöver det vanliga är årets unga företagare förebilder i det lokala näringslivet. Entreprenörskapet flyter i ådrorna, här sitter man inte still utan tar action och arbetar hårt. Medvetna och envetna satsningar har gett resultat för både egna och andras verksamheter. Organisationen är vässad, könsfördelning bland personalen utjämnad, planen tydlig och idéerna många hos det redan prisbelönade företaget som nu tar sig ann utmaningen med power i en ny ekonomisk verklighet”.

Årets Nyföretagare blev Lisa Grönoset och Sandra Sjöberg, Silverringens Kakleri AB. Foto: Anna-Maria Nordström/Företagarna Säter

Årets Nyföretagare: Lisa Grönoset och Sandra Sjöberg, Silverringens Kakleri AB.
”I det här företaget finns driv, ett entreprenörskap som sitter i fingrarna och en marknadsföring som är både enkel och genial. Hantverket visar på stor kunskap och känsla och det resulterar i fina siffror på papperet. Med balans i livet drivs företaget i en bransch där de sticker ut och tar mark. I kväll tar företaget guld, trots att de baserat sitt företagsnamn på en annan valör”.

Årets Värdskap vanns av Ben och Annemarie de Vries, Säters Camping. Foto: Anna-Maria Nordström/Företagarna Säter

Årets Värdskap: Ben och Annemarie de Vries, Säters Camping.
”Med ett tydligt kundfokus skapas attraktivitet och mervärde för kunderna. Efter redan gjorda lyft på flera plan pekar ambitionen mot fortsatt förbättring och utveckling. Noggrannhet, kreativitet och stolthet präglar företaget såväl när det gäller det yttre som det inre. Det avspeglas tydligt i ett öppet och trevligt bemötande. Man höjer nivån avsevärt i denna näring lokalt vilket uppskattas mycket inte bara i Säter utan även långt utanför kommungränsen. Här blir det verkligen inte bara pannkaka, nej här putsas på en pärla till sin fulla potential!”.

Steven, Nina och Jimmy Järudd, Järudds Bil AB, utsågs till Årets Säterambadssadör. Foto: Anna-Maria Nordström/Företagarna Säter

Årets Säterambassadör: Nina Järudd, Jimmy Järudd och Steven Järudd på Järudds Bil AB.
”Företaget är sprunget ur intresse och passion, numera vilande på kunskap och talang. Genom rykte och smart marknadsföring sätter de Säter på kartan för många. Verksamheten anpassas efter kunders behov, vilket är både en del av affärsidén och födkroken. Lukrativa samarbeten drar blickarna till sig från när och fjärran. Priser har kammats hem och fler lär det bli för en verksamhet där speciella begåvningar får utrymme. Årets Säterambassadör är familjeföretaget som gasar även i uppförsbacke”.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!