Förstapristagaren Isac Fors, här bredvid Karin Surtmann.
Foto: NIF

Förening lockar unga till mer skidåkning

Nyhammar. När idrottsföreningen i Nyhammar, NIF, hade svårt att hitta ledare startade de förra säsongen ett eget lotteri för att uppmuntra barn och ungdomar till mer skidåkning. I år var det dags igen. – Vi har fått bra respons och totalt åkte 17 barn och ungdomar 266 kilometer, säger Magnus Fors, skidansvarig i NIF.

För andra året har barn och unga upp till 18 år uppmuntrats att åka skidor på egen hand. Ju längre de åkt, desto fler lotter har de fått och desto större har chanserna varit att vinna priser i NIF:s eget lotteri.

– Uppdraget i NIF och vår passion är att verka för rörelse, både bland barn och vuxna. Vi har ledarledda aktiviteter, mest fotboll, men också spontanidrott som kan utövas varsomhelst och närsomhelst, berättar Magnus.

När det visade sig vara svårt att få tag på tillräckligt med ledare kom han på idén med att hitta annan skidverksamhet.

NIF Ski Challenge är en utmaning för unga att åka mer skidor. Barnen i mellanstadieåldern får en lott för varje kilometer de åker, de yngre barnen har en kortare sträcka att åka för en lott och de äldre får åka lite längre per lott.

– Utmaningen gäller oberoende var deltagarna åker men helst vill vi att de åker i NIF:s egna fina spår vid Åvallen eller Långmyra.

Fr v Magnus Fors, Karin Surtmann, Tommy Almén och Per-Olof Boström.

Spåren är dragna av Per-Olof Boström och Tommy Almén.

Skidutrustning finns att låna gratis för barn och ungdomar som är medlemmar i NIF och att hyra för andra.

Från december och fram till sportlovet kunde de som ville delta i utmaningen, räkna antalet kilometer de åkte skidor och sedan rapportera in det till Magnus. Han räknade sedan ut hur många lotter det skulle ge.

– Därefter har vi dragit tre vinnare. Den som hade flest lotter hade då störst chans att vinna, men alla som deltog fick godis, förklarar Magnus.

Vinnarna fick i år presentkort som skänkts av Ica Nära i Grangärde och Gamla Brukskontoret Bageri och konditori i Nyhammar.

Första pris gick till Isac Fors, andra pris till Erik Skoog och tredje pris till Sebastian Fröbel.

Lotterna drogs av Karin Surtmann på Gamla Brukskontoret.

– Vi kommer att köra utmaningen även nästa år och hoppas att ännu fler barn och ungdomar vill åka, säger Magnus.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!